Ексклюзиви
вівторок, 22 лютого 2011 16:47

Європа б'є тривогу за свободою українських ЗМІ

Європа б'є тривогу за свободою українських ЗМІ

В Україні ситуація зі свободою висловлювань у ЗМІ знову опинилася під загрозою.

Про це заявила президент міжнародної громадської організація "Європейська медіа платформа", колишній співдоповідач Парламентської асамблеї Ради Європи по Україні Ханне Северінсен під час "круглого столу" у вівторок у Києві.

"Вже минув рік після того, як влада зосередилася в одних руках. Дуже багато цензури здійснюється для того, щоб плюралізм зруйнувати", - сказала вона.

За словами Северінсен, пройшло вже 5 років після "помаранчевої" революції, і ситуація з плюралізмом і свободою висловлювань у пресі знову опинилася під загрозою.

Северінсен заявила про важливість подальших обговорень того, які зобов'язання взяла на себе Україна перед Радою Європи, які зобов'язання, в тому числі, які стосуються плюралізму і демократії, Україна повинна виконувати.

За її словами, також у суспільстві має тривати обговорення, яке стосується обіцянки влади щодо незалежних телеканалів.

"Без цього неможливо. Через те, що саме незалежні телеканали можуть робити журналістські розслідування, виступати з критикою влади незалежно ні від кого", - пояснила Северінсен.

За її словами, існування незалежних телеканалів необхідно також і для того, щоб більше журналістів змогли зрозуміти, що є певні стандарти, норми журналістської етики, які встановлюються незалежно від власників каналів.

Як відомо, у часи прем'єрства Юлії Тимошенко Северінсен була її радником.

Зараз ви читаєте новину «Європа б'є тривогу за свободою українських ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути