середа, 25 травня 2022 03:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Єврокомісія має намір спростити процедуру конфіскації російських активів - Reuters

Єврокомісія має намір спростити процедуру конфіскації російських активів - Reuters
Європа збирається конфісковувати російські активи. Фото: Кореспондент

Європейська комісія пропонує спростити процедуру вилучення активів, пов'язаних із серйозною злочинною діяльністю.

Активи будуть конфісковувати у тих, хто ухиляється від санкцій ЄС проти Росії, пише Reuters із посиланням на проєкт документу, що опинився в розпорядження редакції.

Пропозиція спрямована на усунення недоліку ЄС щодо відсутності в багатьох країнах достатньо надійної правової бази для конфіскації активів, отриманих у результаті незаконної діяльності. Це буде ліквідовано за рахунок створення спільної правової бази.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінфін США заборонив Росії платити доларами і наблизив дефолт окупантів

Нові правила стосуються тероризму, участі в злочинній організації, торгівлі людьми, відмивання грошей, а також порушення санкцій Євросоюзу. Згідно з окремою пропозицією, останнє вважатимуть злочином на всій території Європейського Союзу.

Зазвичай для конфіскації активів необхідне винесення обвинувального вироку. Однак проєкт дозволить у деяких випадках вилучати активи ще на етапі проведення розслідування щодо людей, підозрюваних у злочинній діяльності. Також тоді, коли підозрювані передають активи третім особам, у тому числі членам родини.

За словами представників ЄС, реєстрація активів на інше ім'я або їх передача — це одна з головних перешкод у застосуванні санкцій проти росіян.

Сьомий пакет санкцій проти Росії скоро буде запроваджений. В рамках обмежувальних заходів передбачається блокування всіх російських банків, включаючи "Сбербанк" і "Газпромбанк", заявив радник глави офісу президента Михайло Подоляк в ефірі телемарафону.

Зараз ви читаєте новину «Єврокомісія має намір спростити процедуру конфіскації російських активів - Reuters». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути