неділя, 09 грудня 2018 14:20

Єврокомісар озвучив Україні наполегливе побажання

Єврокомісар озвучив Україні наполегливе побажання
Фото: antikor.com.ua

Україна повинна якомога швидше запустити роботу антикорупційного суду.

На цьому наголосив єврокомісар з питань європейської політики сусідства та розширення Йоганнес Ган на брифінгу з директором НАБУ Артемом Ситником.

"Хочу відзначити чудові результати роботи НАБУ, яке попри сильний тиск досягло величезних результатів у своїй роботі. Щоденно сотні детективів проводять важливу роботу... На жаль, громадськість цього не розуміє в достатній мірі. Дуже швидко потрібно створити антикорупційний суд, щоб усі розслідувані НАБУ справи швидко туди надходили і щоб винні були покарані", - наголосив Ган.

Він підкреслив, що ефективна боротьба з корупцією сприятиме залученню інвесторів в Україну, а відтак будуть створені нові робочі місця.

"Україні потрібно забезпечити незалежність та ефективне функціонування всіх установ, які є елементами антикорупційної системи. Хочу підкреслити важливість довіри до НАЗК - її потрібно відновити", - додав Ган.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко озвучив дедлайн для старту Антикорупційного суду

Вищий антикорупційний суд розглядатиме кримінальні справи про корупційні правопорушення. Національне антикорупційне бюро проводитиме розслідування. Справи до суду передаватиме Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Суддею ВАС може бути громадянин із суддівським стажем не менше 5 років, науковець у сфері права чи адвокат із 7-річним досвідом роботи.

Зараз ви читаєте новину «Єврокомісар озвучив Україні наполегливе побажання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути