Ексклюзиви
пʼятниця, 30 березня 2018 13:39

Якщо у депутатів опозиції є совість, нехай складуть мандати - Рабінович

Якщо у депутатів опозиції є совість, нехай складуть мандати - Рабінович
Лідер партії "За життя" Вадим Рабінович заявив, що у Верховній Раді України сьогодні немає ні опозиції, ні законної коаліції

У Верховній Раді України сьогодні немає ні опозиції, ні законної коаліції: брак депутатів в більшості компенсують представники "Опозиційного блоку", підтримуючи потрібні владі ініціативи. Таку заяву в ефірі програми "Великий вечір" телеканалу NewsOne зробив народний депутат і лідер партії "За життя" Вадим Рабінович.

"У 2014 році я був переконаний, що південний схід країни повинен бути представлений єдиною силою, яка піде на вибори і переможе. Але потім, коли "Опозиційний блок" вперше підтримав бюджет Яценюка, боячись тюремного ув'язнення колишніх "регіоналів" в постмайданний період, а далі стали системно голосувати за всі ініціативи Банкової - бюджет Гройсмана, судову реформу і т. д., я від них відвернувся. Я не можу зраджувати інтереси своїх виборців. Усі, хто сидить в парламенті, голосують з владою і називають себе "Опозиційним блоком", повинні зрозуміти, що це фікція. Мовчазна, мукаюча, голосуюча з провладними фракціями - це не опозиція", - переконаний народний депутат.

На думку політика, нинішній парламент не впорався із завданнями, які поставили перед ним українці, тому всі народні обранці, які вважають себе опозицією, повинні скласти з себе повноваження і піти на перевибори.

"Я підготував 92 законопроекти, які дійсно могли б змінити життя в країні на краще, але їх не виносять в сесійний зал, тому що я не бажаний владі, не голосую за їх вказівкою. Отже, якщо я у Верховній Раді не можу провести жоден закон, не голосую за провладні, то моє перебування там втрачає сенс. Я не можу дати виборцям те, для чого вони мене туди делегували. У зв'язку з цим я піднімаю питання: а чи потрібен мені цей мандат? Я пропоную тим, хто дійсно вважають себе опозиціонерами, прийняти єдине правильне рішення - скласти 150 мандатів, щоб не бути частиною стада", - закликав Вадим Рабінович.

Політик підкреслив, що парламент нинішнього скликання не повинен продовжувати свою діяльність, оскільки він не приймає закони, які полегшували б життя українців.

"Я готовий за рішенням партії першим здати своє депутатське посвідчення, дати приклад іншим і разом зробити крок до перезапуску роботи законодавчого органу. Парламент, в якому немає коаліції, який так і не скасував депутатську недоторканність, не має право на існування!" - констатував політик.

Лідер партії "За життя" також нагадав про намір змінити правила формування складу урядових структур і ставлення політиків до передвиборчих обіцянок.

"Нам потрібно піти від сьогоднішнього принципу формування влади. Всі 27 років незалежності переможці парламентських і президентських виборів формулювали команду за принципом "свій-чужий". Я вважаю, що ми повинні діяти інакше, і тому після перемоги партії "За життя" на виборах ми будемо керуватися виключно професійними якостями при призначенні на найважливіші державні пости", - запевнив парламентарій.

Він переконаний, що для виходу з кризи Україні необхідні ефективні менеджери-управлінці.

"Тільки хороші менеджери у владі, фахівці своєї справи і відмінні переговорники зможуть вивести нашу країну з кризи. А я як лідер партії, що перемогла, обіцяю, що не буду займати жоден державний пост, а буду стежити за виконанням передвиборних обіцянок і формуванням добросовісної і компетентної команди", - резюмував Вадим Рабінович.

Зараз ви читаєте новину «Якщо у депутатів опозиції є совість, нехай складуть мандати - Рабінович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути