пʼятниця, 24 листопада 2017 16:21

Якщо Європа хоче встояти, їй необхідно стати більш жорсткою, в тому числі політично - Порошенко

Якщо Європа хоче встояти, їй необхідно стати більш жорсткою, в тому числі політично - Порошенко
Виступаючи в ході п'ятого саміту "Східного партнерства" президент Петро Порошенко заявив, що якщо не протистояти Росії більш жорстко, "апетит її тільки розігріється". Фото: РБК-Украина

Європа повинна зайняти більш жорстку позицію, у тому числі в політичному плані, і засвоїти урок російської гібридної війни, вважає президент України Петро Порошенко.

"Європа отримала серйозного противника - Росію - з глибоким антиєвропейським порядком денним. Щоб підірвати Європу, Росії не треба атакувати зброєю (досить розхитати єдність Європи...). Якщо Європа хоче встояти, їй необхідно стати більш жорсткою (політично, риторично та ідеологічно). Треба засвоїти урок російської гібридної війни у ​​всій Європі - від Британії та Іспанії до Нідерландів, Франції та Німеччини", - заявив Петро Порошенко, виступаючи в ході п'ятого саміту "Східного партнерства" в п'ятницю в Брюсселі.

Як повідомляє сайт президента, Порошенко підкреслив, що Європейський Союз повинен говорити зі своїми партнерами чітко, а не обмежувати їх потенціал, "в іншому випадку апетит Росії тільки розігріється".

За словами глави Української держави, після того, що сталося в 2014-2017 роках, немає повернення до старих часів. "Пазли заходу і сходу Європи повинні бути знову складені разом - і "Східне партнерство" може стати її інтегруючою частиною", - підкреслив Петро Порошенко.

Він зазначив, що при вивіреній і змістовній стратегії європейський регіон можна перетворити "в фортецю політичної стабільності, соціальної стійкості і економічного процвітання".

Зараз ви читаєте новину «Якщо Європа хоче встояти, їй необхідно стати більш жорсткою, в тому числі політично - Порошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути