вівторок, 20 березня 2007 09:08

ЄС зробив Лукашенко персоною нон-грата ще на рік

Європейський союз у понеділок офіційно оголосив про продовження до 10 квітня 2008 року санкцій, які діють відносно влади Білорусії, повідомляється на сайті EUobserver.Com.

Вперше Євросоюз задіяв санкції відносно білоруської влади в кінці березня 2006 року. Санкції передбачають замороження рахунків і заборону на в"їзд до країн-членів ЄС президента Білорусії Олександра Лукашенко та ще 34 високопоставлених білоруських чиновників.

Таке рішення ухвалила влада Євросоюзу у відповідь на чергове переобрання Лукашенко на пост президента Білорусії. Виборча кампанія, голосування і процес обробки бюлетенів на президентських виборах, які відбулися в березні 2006 року, на думку ЄС, проходили з численними порушеннями демократичних норм.

Аналогічні санкції відносно властей Білорусії ввели і США.

Останні декілька місяців, особливо після російсько-білоруського газового конфлікту, власті Білорусії робили спроби поліпшити відносини з Євросоюзом. Проте ЄС як і раніше наполягає на тому, що нормалізація відносин неможлива до тих пір, поки в Білорусії не будуть проведені широкомасштабні демократичні реформи, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «ЄС зробив Лукашенко персоною нон-грата ще на рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути