Ексклюзиви
четвер, 04 серпня 2022 21:32

Спецтема: Війна Росії проти України

ЄС вдарив новими санкціями по Януковичу і його сину

ЄС вдарив новими санкціями по Януковичу і його сину
Віктор Янукович переховується в Росії. Фото: East News

Європейський Союз запровадив нові санкції проти позбавленого статусу президента Віктора Януковича і його сина Олександра.

Відповідне рішення у четвер, 4 серпня, ухвалила Рада ЄС у відповідь на агресію Росії проти України, повідомила "Європейська правда".

Віктора та Олександра Януковичів додали до списку осіб, організацій та органів, які підпадають під обмежувальні заходи, запровджені у березні 2014 року.

Через їхню роль у підриві або загрозі територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України та стабільності і безпеці держави, пояснили в ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній голова адміністрації Януковича швидко заїхав в Україну, а потім знову втік

У випадку Олександра Януковича також ідеться про оборудки із сепаратистськими угрупованнями на Донбасі.

У лютому цього року посли ЄС продовжили санкції проти Януковича і його сина на шість місяців.

Торік у червні ЄС вперше зняв старі санкції за 2019 рік з Віктора Януковича, в березні ситуація повторилася знову із санкціями за 2020-ий.

В останні роки Європейський Союз почав знімати обмеження з чиновників часів президентства Януковича через недостатні докази проти них від українського слідства.

У червні суд дозволив спеціальне розслідування щодо Януковича у справі про підписання "Харківських угод". Місяцем раніше суд заочно заарештував Януковича.

2019 року суд заочно визнав експрезидента винним у держзраді і пособництві у веденні агресивної війни. Януковича засудили до 13 років позбавлення волі. Тюремний строк почнуть відраховувати після арешту.

Янукович перебуває у розшуку. Після Революції гідності втік до Росії. 2015 року Верховна Рада позбавила його звання президента.

Зараз ви читаєте новину «ЄС вдарив новими санкціями по Януковичу і його сину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути