середа, 01 грудня 2021 16:26

Єрмак відхрестився від вечірки на держдачі "Синьогора"

Єрмак відхрестився від вечірки на держдачі "Синьогора"
Андрій Єрмак розповів, що робив на держдачі "Синьогора" у свій день народження. 21 листопада посадовцю виповнилося 50. Фото: Віталій Носач, "РБК-Україна"

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак заперечив святкування свого 50-річчя у резиденції "Синьогора", куди літав з президентом Володимиром Зеленським.

Про це заявив в інтерв'ю "РБК-Україна".

Єрмак стверджує, що поїздка в "Синьогору" була винятково робочою в межах підготовки дипломатичного форуму. Його заплановано на 21-22 грудня і присвячено 30-річчю української дипломатії.

"У п'ятницю (19 листопада. - Gazeta.ua) ми туди полетіли. Туди ж приїхав, повертаючись з відрядження, пан Чернишов (міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов. - Gazeta.ua). У суботу я особисто пропрацював там пів дня. Далі, як би дивно це не звучало, у свій день народження, я встав о 05:00. О 06:00 ми виїхали в Івано-Франківськ, о 07:00 – вилетіли до Києва", - сказав Єрмак.

Додав, що після заходів до Дня гідності й свободи, він разом із Зеленським полетів з Києва назад в "Синьогору", тому що "президент планував забрати сім'ю".

"Увечері ми ще раз полетіли, тому що президент планував забрати сім'ю. А в понеділок ми були на роботі. Ось і все. Жодних гостей, жодних святкувань не було. У понеділок увечері я зумів дістатися до батьків, які дуже мене чекали. 2 год. посидів і поговорив з ними, тому що я не часто їх бачу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "За нового президента будуть нові "любі друзі": чому Зеленський тримається за Єрмака

Наступного дня у вівторок в обід мене просто привітали співробітники. Зайшла генеральний прокурор, спікер, також заглянули деякі з міністрів, які були в Офісі президента на нараді. І це все", - сказав голова ОП.

Використання для польотів державних гвинтокрилів Єрмак пояснив тим, що президентські літак та вертоліт вийшли з ладу.

"Тому летіли ми туди на військовому вертольоті, який навіть не долітав без дозаправлення. Довелося сідати і заправлятися. Тому у п'ятницю ми дісталися пізно ввечері, коли було вже темно", - сказав Єрмак.

Посадовець стверджує, що державна техніка використовувалася лише в рамках закону.

"Згідно з протоколом, коли таке відбувається, запрошується вертоліт супроводу. Це єдина причина залучення борту ДСНС. Президент ніколи не літає приватними літаками, користується тільки державними. А якщо я сам лечу у відрядження, то користуюся звичайними рейсовими літаками", - резюмував Єрмак.

"Українська правда" опублікувала матеріал, в якому стверджується, що на державній дачі в Карпатах "Синьогора" святкували день народження Андрія Єрмака.

Використовували гелікоптери ДСНС і ЗСУ або Національної гвардії для доправлення людей до резиденції.

В ОП відреагували через дві години після публікації. Заявили, що Володимир Зеленський користується резиденцією і гвинтокрилами згідно з протоколами.

Зеленський підтвердив, що користувався гелікоптерами ДСНС і літав із Єрмаком.

Зараз ви читаєте новину «Єрмак відхрестився від вечірки на держдачі "Синьогора"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути