Ексклюзиви
пʼятниця, 07 грудня 2018 11:15

Електорат регіоналів переходить від Бойко до Вілкула

Електорат регіоналів переходить від Бойко до Вілкула
Політолог Кость Бондаренко презентував результати дослідження нової соціології. Фото: Радіо Свобода

"На опозиційному фланзі можна спостерігати цікаву тенденцію взаємних перетоків голосів: Юрій Бойко, який ще вчора претендував на роль єдиного лідера від опозиції, починає втрачати свій електорат, який плавно перетікає до Олександра Вілкула", - в аналітичному матеріалами для "Обозреватель" пише політолог Кость Бондаренко.

На думку експерта, цікаво, що Бойко - єдиний з українських політиків, який не передавав свій рейтинг політичній силі, а підживлювався за рахунок політичної сили: на президентських виборах 2014 року за Юрія Бойка проголосували 0,19% виборців, але, ставши співголовою партії "Опозиційний блок", Бойко практично відразу ж отримав стартовий рейтинг на рівні близько 10%. "Пішовши з "Опозиційного блоку", Бойко за лічені тижні впустив рейтинг до 4,6%, при цьому почав рости рейтинг у представника "Опозиційного блоку" Олександра Вілкула (3,1% загальний результат, 4,5% від тих, хто визначився) - це при тому, що Вілкул ще не зробив заяву про своє висунення", - зазначає політолог.

"Продовжуємо спостерігати та інформувати далі. Найближчим часом ми з виконавцями даного дослідження - молодою і амбітною соціологічною групою - виступимо з більш глибоким звітом, враховуючи і ті тенденції, які простежуються на тлі введення воєнного стану в країні, пристрастей навколо Томосу і деяких прогнозованих політичних скандалів", - підсумував експерт.

Зараз ви читаєте новину «Електорат регіоналів переходить від Бойко до Вілкула». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути