Ексклюзиви
вівторок, 24 листопада 2020 15:16

Екс-заступник голови ОП Трофимов відпочивав в Дубаї за мільйон гривень - ЗМІ

Колишній заступник голови Офісу президента, а нині радник Сергій Трофимов, імовірно, міг відпочивати в готелі Mandarin Oriental Jumeira в Дубаї протягом тижня з дружиною Анастасією, з якоювін обвінчався близько місяця тому.

Про це пише видання "Факти" з посиланням на "Коментарі".

За даними видання, відпочинок в люксовому номері коштує приблизно 4 тис. євро за ніч, а загальна вартість "медового місяця" звільненого чиновника - близько 1 млн грн при офіційній річній зарплаті в 400 тис. грн.

Видання нагадує, що вінчав молодят особисто митрополит РПЦ в Україні Онуфрій, оскільки Трофимов є ревним парафіянином цієї церкви, яка пропагує підтримку країни-агресора.

Про Mandarin Oriental Jumeirah в Дубаї видання пише, що це "не найлюксовіший в еміратах" готель, але розташований на першій лінії, зі своїм пляжем і непоганим клубним лаунжем.

  За даними сервісу Booking.com, вартість тижня проживання в "Мандарині" - 23 885 євро + 5 406 євро податків = 29 291 євро, або близько 975 тис. грн.
За даними сервісу Booking.com, вартість тижня проживання в "Мандарині" - 23 885 євро + 5 406 євро податків = 29 291 євро, або близько 975 тис. грн.

"За даними наших джерел, в Дубаї пара вирушила бізнес-класом, що теж недешево. Наприклад, у МАУ прямий переліт з Борисполя в міжнародний аеропорт Дубаї на одного бізнес-класом обійдеться в 67 тис. грн., на двох - 134 тис. грн. Разом тільки проживання і переліт в Дубаї обійшлися Трофимову і його дружині в 1,1 млн грн", - йдеться в матеріалі.

Згідно з декларацією, яку подав перед звільненням з посади заступника голови Офісу президента Трофимов, його доходи за 2019 рік склали трохи менше 400 тис. грн.

"І навіть якщо врахувати ще 825 тис. грн. інших доходів, навряд чи чиновник став би спускати на тижневий відпочинок весь річний дохід", - пише видання.

Журналісти нагадали, що в червні поточного року Трофимов купив за 1,2 млн грн. Mercedes S500L 2013 року випуску.

"Не можна виключати, що саме через інтереси Трофимова та його оточення в країні затягнулася одна з ключових реформ, які впливають на інвестиційний клімат, - реформа Державної архітектурної будівельної інспекції (ДАБІ)", - йдеться в матеріалі.

Зараз ви читаєте новину «Екс-заступник голови ОП Трофимов відпочивав в Дубаї за мільйон гривень - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути