вівторок, 08 січня 2008 13:11

Екс-помічника Щербаня засудили до 3 років в"язниці

Екс-помічника Щербаня засудили до 3 років в"язниці
Сумський районний суд присудив колишнього мера Сум Володимира Омельченка до 3-х років позбавлення волі з випробувальним терміном 1 рік.

Вирок екс-меру й колишньому помічнику губернатора Володимира Щербаня був оголошений 4 січня за 40 хвилин, тоді як сам судовий розгляд тривав півтора роки.

Омельченка визнали винним у вчиненні злочину, передбаченого статтею 189 частиною 2 Карного Кодексу України – "вимагання".

Суд призначив мінімальне покарання

Суд визнав доведеним той факт, що Омельченко, будучи помічником губернатора Щербаня, вимагав пакет акцій ВАТ "Сумський хлібокомбінат" у двох мешканців Сум.

За статтею передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 7 років.

Суд призначив мінімальне покарання, тому що обтяжливих обставин не побачив, а за пом"якшувальні врахував те, що до кримінальної відповідальності Омельченко притягується вперше, з моменту вчинення злочину сплило багато часу і тяжких наслідків воно не спричинило, крім того суд врахував стан здоров"я Омельченка, повідомляє Обком.

Зараз ви читаєте новину «Екс-помічника Щербаня засудили до 3 років в"язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути