середа, 27 травня 2020 09:47

Експерти розповіли про наступника Зеленського

Експерти розповіли про наступника Зеленського
На зміну Зеленському може прийти зовсім новий політик. Фото: president.gov.ua

На зміну чинному президенту України Володимиру Зеленському може прийти абсолютно новий політик, але є варіанти.

Таку думку висловили експерти в матеріалі РБК-Україна, проте наголосили, що наразі рейтинг президента високий.

Як розповів професор НаУКМА, науковий директор Фонду "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва Олексій Гарань, в українців поступово накопичується розчарування новими обличчями, що не виявили особливого професіоналізму.

Саме на противагу їм може з'явитися представник середовища "нових демократично налаштованих лідерів або ж ставленик умовного "олігархічного консенсусу".

Політолог Володимир Фесенко не думає, що це буде нова копія Зеленського. Але, якщо останній відійде від політики, йому на зміну може прийти політик центристського спрямування з його ж партії, гадає він.

На його думку, найближчий до цієї ролі — Дмитро Разумков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У відповідях Зеленського побачили маніпуляції

"Але хто знає, що буде далі. Досвід української політики свідчить про те, що майбутній претендент на посаду президента може з'явитися в кріслі прем'єр-міністра. Але тільки за умови досить успішної діяльності, або якщо певний сегмент українського суспільства почне сприймати його як свого і як прийнятну альтернативу чинному главі держави", - сказав експерт.

Також українці можуть шукати альтернативного лідера на зміну Зеленському, припустив Фесенко. Наприклад, з неполітичного середовища, але не зі "старих" політичних еліт.

"Проте, якщо відбудеться надмірне розбалансування центральної влади, у частини виборців може виникнути попит на "сильну руку" і авторитарного лідера", — припустив він.

А ось на думку директора групи "Рейтинг" Олексія Антиповича, поки що немає реального політика, який володів би тим же набором якостей, що й Зеленський. Зокрема, "відкритістю" та "близькістю до людей".

В оптимістичному сценарії Україна після епідемії коронавірусу може залишитися на периферії світових процесів, передбачає політолог Михайло Винницький.

Зараз ви читаєте новину «Експерти розповіли про наступника Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути