неділя, 01 серпня 2021 05:45

Експерт озвучив завдання нової стратегії зовнішньої політики України

Експерт озвучив завдання нової стратегії зовнішньої політики України
Володимир Фесенко. Фото: ua.news

Нова стратегія зовнішньополітичної діяльності України, затверджена на засіданні Ради національної безпеки й оборони, містить чіткі критерії роботи для профільних відомств, а також Офісу Президента.

Про це розповів політолог Володимир Фесенко, пише Укрінформ.

У стратегії вчергове закріплено курс України на вступ до НАТО та Європейського Союзу (ЄС). Ці самі положення відображені в Конституції України.

"Це трошки різний формат документів. У Конституції закріплені базові цілі. Це вже визначення на рівні вищого законодавчого забезпечення зовнішньої політики. Змінити це дуже складно, водночас треба знайти понад 300 голосів у Верховній Раді. Що стосується стратегії, то це, ймовірно, документ, який повинен бути робочим, який повинен визначати чіткі орієнтири насамперед для Міністерства закордонних справ, для Офісу Президента й усіх, хто дотичний до зовнішньополітичної діяльності", — пояснив Фесенко.

30 липня Рада національної безпеки та оборони затвердила Стратегію зовнішньоекономічної діяльності України. Глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що у документі чітко визначена мета зовнішньої політики утвердження України у світі як сильної та авторитетної європейської країни.

Зараз ви читаєте новину «Експерт озвучив завдання нової стратегії зовнішньої політики України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути