Ексклюзиви
понеділок, 21 серпня 2017 16:50

Експерт назвав можливі причини інтересу Генпрокуратури до Хомутинніка

Експерт назвав можливі причини інтересу Генпрокуратури до Хомутинніка
Політолог Олексій Якубін вважає, що можливою причиною інтересу правоохоронців до глави депутатської групи "Відродження" Віталія Хомутинника є розширення діючої коаліції. Фото: РИА Новости Украина

Інтерес Генпрокуратури до народного депутата від групи "Відродження" Віталія Хомутинніка може бути пов'язаний зі спробою посилити контроль влади над депутатами і групами парламентаріїв для розширення чинної коаліції і пошуку голосів для прийняття рішень.

Таку думку в коментарі "ГолосUA" висловив політолог Олексій Якубін.

"З одного боку - це спроба вбити клин між депутатами групи, які орієнтувалися на Коломойського, з іншого боку - спроба посилити контроль над окремими депутатами або групами депутатів перед початком нового політичного сезону. Ми спостерігаємо бажання приструнити їх, якщо буде нове політичне загострення між Банковою і тим же Коломойським. Наприклад, той же Хомутиннік контролює групу депутатів", - зазначив експерт.

Ще однією можливою причиною інтересу правоохоронців до Хомутинніка Олексій Якубін називає розширення чинної коаліції.

"Є розуміння того, що може знадобитися кожен "багнет". Я також не виключаю, що ми повертаємося до теми формування групи "Наш край". Поки що щоразу голосів для цього не вистачало. Плюс, можливо, є спроби почати процес розширення коаліції шляхом приєднання до її складу депутатських груп", - резюмував Олексій Якубін.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що Генеральна прокуратура України розпочала розслідування можливого ухилення від сплати податків главою депутатської групи "Відродження" Віталієм Хомутинніком. Парламентарій спростував ці звинувачення.

Зараз ви читаєте новину «Експерт назвав можливі причини інтересу Генпрокуратури до Хомутинніка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути