Ексклюзиви
неділя, 27 травня 2018 19:48

Експерт дав прогноз щодо подань на "опоблоківців"

Експерт дав прогноз щодо подань на "опоблоківців"
У Раду надійшли подання на трьох нардепів від "Опозиційного блоку". Фото: comments.ua

Справи щодо нардепів від "Опозиційного блоку", на який генпрокурор Юрій Луценко направив подання, матимуть хіба що політичні наслідки.

Про це сказав політичний експерт громадського проекту "Слово і Діло" Валентин Гладких у коментарі "112 Укрїна".

"Навряд чи ми побачимо судовий процес, ще менш імовірно - обвинувальний вирок. Буде велика медійна кампанія, спрямована на дискредитацію політичних опонентів. Буде кампанія з дискредитації парламенту. Його Луценко робитиме винним, мовляв, ми провели грандіозну роботу, а всі зусилля гальмуються у сесійній залі. Буде велика дискусія стосовно депутатської недоторканності. Можливо, будуть навіть політичні наслідки. Але у правових я сумніваюся", - сказав Гладких.

Він звернув увагу, що Луценко традиційно направляє до парламенту подання напередодні пленарних канікул.

"Це класика жанру. Генеральний прокурор дуже любить робити якісь кроки перед тим, як Верховна Рада іде на парламентські канікули. Так було і минулого разу. Також це треба розглядати у контексті "блискавичного" розгляду законопроекту про Антикорупційний суд", - зазначив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко за два роки так і не впіймав великої риби

25 травня генпрокурор Юрій Луценко направив у Верховну Раду подання на народних депутатів від "Опозиційного блоку" Олександра Вілкула та Дмитра Колєснікова. Типжнем раніше - на Олександра Пономарьова з "Волі народу".

За два роки Луценко добився зняття недоторканності з восьми народних депутатів: позафракційних Олександра Онищенка і Надії Савченко, "опоблоківців" Євгена Бакуліна, Вадима Новинського і Михайла Добкіна, Олеся Довгого з групи "Воля народу", Максима Полякова з "Народного фронту" і Борислава Розенблата з "Блоку Петра Порошенка". Арештували тільки Савченко.

Зараз ви читаєте новину «Експерт дав прогноз щодо подань на "опоблоківців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути