Ексклюзиви
вівторок, 08 квітня 2008 08:26

Екс-губернатор Сумщини знав, що його звільнять, але від пропозиції Балоги відмовився

Екс-губернатор Сумщини знав, що його звільнять, але від пропозиції Балоги відмовився
Звільнений учора з посади голови Сумської обласної державної адміністрації Павло Качур заявляє, що президентський указ про його відставку не був для нього несподіванкою, але причини звільнення йому невідомі

Про це він сказав вчора на прес-конференції в Сумах.

Качур підтвердив інформацію, що минулої п"ятниці був на зустрічі у глави Секретаріату Президента України Віктора Балоги, де його ознайомили з перспективою появи в понеділок, 7 квітня, відповідного указу.

"Сьогоднішнє (7 квітня) рішення Президента не було для мене несподіванкою. Я вдячний колегам з його Секретаріату, що дізнався про своє звільнення особисто, а не з преси. Я вдячний і Президентові за те, що свої знання і професійний досвід міг застосувати в роботі в Сумській області. А укази глави держави я ніколи не коментував, а тільки виконував. Хоча реально - я не знаю причини звільнення", - сказав Качур.

Також він заявив, що залишатиметься в рядах політичній партії "Народний Союз Наша Україна", тому що там почесним головою є Президент України.

Крім того, екс-губернатор сказав, що 4 квітня його повідомили про підготовку двох указів відносно нього - про звільнення і призначення на нову посаду, але Качур, за його словами, сам відмовився від запропонованої роботи.

"Поки що візьму паузу, тиждень відпочину, але довго без роботи не буду. Я гравець на довгі дистанції, і питання працевлаштування для мене критично не стоїть. І вже завтра мені почнуть надходити нові пропозиції", - сказав колишній керівник області.

Також екс-губернатор повідомив, що у нього "дружні особисті взаємини з Миколою Лавриком", якого Ющенко призначив вчора виконуючим обов"язки голови Сумської ОДА.

"Я їду з Сумської області із сумом... Де б я не був, де б не працював - завжди підставлятиму своє плече Сумській області", - сказав Качур.

Учора о 18 годині Качур попрощався з апаратом ОДА і отримав в подарунок ікону і картину з пейзажем одного з куточків Сумської області.

В той же час Лаврик у телефонній розмові повідомив, що представлення його активу області як в.о. голови Сумської ОДА відбудеться 8 квітня о 12 годині.

Як повідомило джерело в ОДА, сьогодні представляти Лаврика може приїхати до Сум глава Секретаріату Президента України Віктор Балога або його заступник Роман Безсмертний.

За матеріалами: УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Екс-губернатор Сумщини знав, що його звільнять, але від пропозиції Балоги відмовився». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути