Ексклюзиви
четвер, 20 березня 2008 07:56

Екс-БЮТівець здав Довгого з "потрохами" та зізнався у підробці документів

Головним управлінням МВС у Києві порушено кримінальну справу за фактом підробки ухвали Радивилівського райсуду Рівненщини, якою нібито заборонялося реєструвати наступних за списком депутатів БЮТ у Київраді. Про це повідомив депутат Верховної Ради від фракції БЮТ Андрій Портнов, який надав редакції копію відповідного документу.

У постанові йдеться про порушення кримінальної справи за фактом підробки документу та використання завідомо підробленого документу.

Згідно з постановою, слідчим допитано депутата Київради Андрія Андрюшкіна, який був обраний за списком БЮТ, але перейшов до більшості мера Києва. На виконання його позову нібито було прийнято ухвалу Радивилівським райсудом.

"У ході перевірки Андрюшкін пояснив, що 28 лютого 2008 року він зустрівся в Києві зі своїм знайомим та передав останньому 10 тисяч доларів для винесення ухвали Радивилівським райсудом", - йдеться у документі.

"У подальшому, 12 березня приблизно о 10 годині знайомий при зустрічі з Андрюшкіним передав йому ухвалу Радивилівського райсуду Рівненської області за підписом судді Прочук, а також клопотання та адміністративний позов, за що отримав ще 2 тисячі доларів", - додається у тексті.

Пізніше Андрюшкін зустрівся з секретарем Київради Олесем Довгим і передав останньому ксерокопію ухвали, яку було оголошено у сесійній залі державним виконавцем Сергієм Крайчинським.

"У ході проведеної перевірки в Радивилівському райсуді Рівненської області суддя Прочук пояснила, що вказану ухвалу не виносила і не підписувала. Крім того, заяви з цього приводу в Радивилівському райсуді не реєструвалося", - йдеться у постанові.

У свою чергу Андрій Портнов наголосив, що таким чином Андрюшкін "щиросердно зізнався у фальсифікації документів і дачі хабара, а також здав Довгого з потрохами".

За його словами, Андрюшкіну в сукупності загрожує позбавлення волі строком до 7 років, однак БЮТ має намір просити суд про поблажливе ставлення до депутата. "Ми вважаємо, що такі обставини (зізнання) можуть пом"якшити його провину", - сказав Портнов, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Екс-БЮТівець здав Довгого з "потрохами" та зізнався у підробці документів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути