середа, 03 серпня 2022 16:07

Економіка в комі – Зеленський про стан справ в Україні

Економіка в комі – Зеленський про стан справ в Україні
Президент України Володимир Зеленський розповів про стан вітчизняної економіки австралійським студентам. ФОТО: ОП

Мільйони українців втратили роботу після початку повномасштабної агресії Росії. Велика кількість громадян покинули державу.

Економіка України перебуває в комі, заявив президент Володимир Зеленський під час виступу перед студентами із 20 вузів Австралії.

"Ми втратили велику кількість робочих місць, мільйони. Для держави, населення якої 40 мільйонів – 12 мільйонів переміщених осіб, це просто удар по економіці, майже її вбивство. Вона сьогодні перебуває в комі. Ми, не тільки Україна, а й увесь світ, повинні сьогодні зробити все, щоб наша економіка почала дихати", – зазначив глава держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США прокоментували відносини між Байденом і Зеленським

Щомісячний дефіцит становить $5 млрд, додав Зеленський.

"Це великі втрати. Блокування портів Росією – це великі втрати для економіки вже не України, а світу. Там зараз щонайменше на 10 мільярдів доларів зерна, які повинні повернутися в нашу економіку. А дефіцит щомісячний у 5 мільярдів говорить про те, що саме зерно надасть можливість нам прожити два місяці. Це для нас дуже важливо. Росія це блокує, вона розуміє, що спричинить дефіцит і це може призвести до голоду мільйонів людей. До хаосу в багатьох країнах", – сказав глава держави.

Володимир Зеленський спілкувався з австралійськими студентами сьогодні. Розповів про допомогу, яку австралійці надають Україні. А також відповідав на запитання слухачів. Зокрема, поділився своїм баченням щодо нормалізації відносин із Росією.

Зараз ви читаєте новину «Економіка в комі – Зеленський про стан справ в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути