Ексклюзиви
субота, 27 жовтня 2007 10:18

Єхануров: у парламентській більшості повинна бути Партія регіонів

Член партії "Народний Союз Наша Україна", колишній прем`єр-міністр України Юрій Єхануров вважає, що в парламентській коаліції повинна бути Партія регіонів.

За словами Єханурова, "Україна розділена на дві різні моделі ідентичності: європейську, яку сповідає "Наша Україна", і євразійську - Партії регіонів. Саме ці дві політичні сили повинні знайти формулу співіснування на основі патріотизму і демократичних цінностей".

Як відзначив представник "Нашої України", "у нас існувала домовленість з БЮТ про те, що ми разом працюватимемо в парламенті. Але ми також повинні бути відкритими для тих, хто хоче бути в коаліції. В першу чергу це, звичайно, Блок Литвина. Також в більшості повинна бути і ПР. І я наполягаю на тому, щоб залучити її до переговорного процесу. Все-таки вони виграли ці вибори, хоч і ризикують залишитися на узбіччі".

На думку Єханурова, в коаліції немає місця тільки комуністам. Він вважає, що треба зробити висновки з минулих виборів і минулих політичних баталій - розділення на "свій-чужий" за територіальною ознакою небезпечно експлуатувати.

При цьому він вважає, що заяви з боку БЮТ і деяких представників Блоку НУ-НС проти коаліції з ПР - це помилка. "Якщо нас підтримають і Блок Литвина, і ПР, ми доведемо всім українцям, що їхні голоси не пропали". Крім того, заявив Єхануров, спікер має бути обраний не просто коаліційною більшістю, а всім парламентом, оскільки глава Верховної Ради повинен відповідати інтересам всіх представлених в ній груп. Тільки таким чином парламент працюватиме, упевнений Єхануров.

22 жовтня Єхануров заявив, що якщо члени президії блоку "Наша Україна – Народна самооборона" відмовляться розглянути його пропозиції для узгодження позицій з БЮТ при створенні демократичної коаліції, то він виступить на з`їзді партії. Якщо з`їзд його не почує, Єхануров обіцяє вийти з партії.

Він вимагає, щоб при створенні демократичної коаліції блоки НУ-НС і БЮТ погоджували позиції, які стосуються відміни мораторію на продаж землі, ухвалення нового закону про акціонерні товариства, зміни законодавства про державні закупівлі, внесення змін до закону про Кабінет Міністрів. УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Єхануров: у парламентській більшості повинна бути Партія регіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути