Ексклюзиви
вівторок, 19 червня 2018 12:52

Ефективність роботи Антикорупційного суду покаже кількість засуджених за корупцію до президентських виборів - Ніколаєнко

Ефективність роботи Антикорупційного суду покаже кількість засуджених за корупцію до президентських виборів - Ніколаєнко
Глава політичної партії "Основа" Андрій Ніколаєнко вважає факт створення Антикорупційного суду показником слабкості всієї судової системи в Україні. Фото: Главком

Процес створення Вищого антикорупційного суду демонструє недалекоглядність нинішньої української влади і її властивість активно діяти лише під зовнішнім тиском, вважає глава політичної партії "Основа" Андрій Ніколаєнко.

"Епопея з Антикорупційним судом - зайве підтвердження недалекоглядності нинішньої української влади. Треба було пручатися більше півтора року, щоб потім в результаті тиску західних партнерів та ризику ненадання чергового траншу все-таки проголосувати закон. Але при цьому влада залишила для корупціонерів лазівку і чорний запасний вихід. Мовляв, ви зараз проголосуйте, а потім знайдемо обхідні шляхи - апеляцію, вихід під заставу і так далі", - заявив політик в ефірі програми "Великий вечір" на телеканалі NewsOne.

На його переконання, суперечлива норма про апеляцію, що дозволяє впливати на рішення суду, закладена свідомо - як спосіб для майбутніх корупціонерів уникнути покарання. Нагадаємо, відповідно до закону про Вищий антикорупційний суд (ВАС), вже підписаного президентом, апеляційні скарги на вироки судів загальної юрисдикції за корупційними злочинами не розглядатимуться в ВАС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У БПП натякнули: скандальну лазівку для корупціонерів скасовувати не збираються

Факт створення Антикорупційного суду глава партії "Основа" розглядає як показник слабкості всієї судової системи в Україні.

"Антикорупційний суд - показник слабкості всієї судової системи в Україні. Адже, як сказав колись держсекретар США Джон Керрі, в Штатах будь-який суд - антикорупційний, а у нас потрібно створювати особливий, оскільки немає позиції центральної української влади про створення прозорої судової системи", - пояснив Андрій Ніколаєнко.

Політик не виключає проведення перевірок діяльності українського Вищого антикорупційного суду з боку Європейського союзу, але наскільки дієвим буде цей контроль - питання відкрите. Показником ефективності майбутньої роботи суду Ніколаєнко вважає кількість засуджених за корупційні злочини з числа оточення чинної влади в період до президентських виборів.

Зараз ви читаєте новину «Ефективність роботи Антикорупційного суду покаже кількість засуджених за корупцію до президентських виборів - Ніколаєнко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути