Ексклюзиви
четвер, 12 лютого 2009 11:48

Довгий назвав бюджет Києва недогризком від яблука

Довгий назвав бюджет Києва недогризком від яблука

Заступник мера Києва, секретар Київської міської ради Олесь Довгий обвинувачує Верховну Раду й Кабінет Міністрів у різкому зниженні планованих доходів і видатків міського бюджету на 2009 рік порівняно з бюджетом на 2008 рік.

Про це він сказав журналістам перед початком сесії Київради.

"Якщо бюджет міста Києва, яким можна було нагодувати киян, раніше був у вигляді яблука, то на сьогодні, після того, як над цим бюджетом попрацювала Верховна Рада України й Кабінет Міністрів України, сьогоднішній документ можна назвати тільки недогризком від яблука", - сказав Довгий.

Він пояснив свою думку тим, що з міськбюджету-2009 у держбюджет вилучено близько 7,5 млрд. гривень, що є практично половиною всього запланованого бюджету Києва.

Довгий підкреслив, що тими коштами, які закладені в проекті міськбюджету-2009, неможливо нагодувати всіх киян, кількість яких порівняно з 2008 роком не зменшилась.

Однак заступник мера зазначив, що проект бюджету столиці, незважаючи на вилучення коштів і високий рівень інфляції, однаково залишається соціально орієнтованим.

Водночас, зі слів голови бюджетної комісії Київради Романа Ярошенка, цифри доходів і видатків проекту міськбюджету-2009 є ні завищеними, ні заниженими, а реалістичними.

Київміськадміністрація запропонувала Київраді прийняти міський бюджет на 2009 рік з доходами 15,607 млрд. гривень і видатками 15,607 млрд. гривень.

Київрада розраховує затвердити міськбюджет-2009 на сесії 26 лютого.

Раніше мер Києва Леонід Черновецький неодноразово заявляв, що міськбюджет-2009 дорівнюватиме держбюджету-2009, доходи якого затверджені Верховною Радою в розмірі 238,931 млрд. гривень, видатки - 267,320 млрд. гривень.

У січні 2008 року Київрада прийняла міськбюджет-2008 з доходами 20,327 млрд. гривень і видатками 20,726 млрд. гривень.

За матеріалами: Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Довгий назвав бюджет Києва недогризком від яблука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути