четвер, 12 квітня 2007 20:50

Доповідач Європарламенту проти дебатів за участю українських політиків

Доповідач Європарламенту по Україні Міхал Томаш Камінські (група правих партій, Польща) виступає проти проведення дебатів у сесійній залі парламенту щодо ситуації в Україні за участю українських політиків.

Як передає власний кореспондент УНІАН у Брюсселі, про це М.Камінські сказав сьогодні журналістам після обговорення у Комітеті закордонних справ Європарламенту проекту його доповіді щодо мандату по новій угоді з Україною.

"Якщо чесно, це моя особиста думка, я проти цих слухань. Я був організатором перших слухань по Україні в Європарламенті під час Помаранчевої революції, але тоді потрібен був голос України в Європарламенті", - сказав він.

"Сьогодні, я вважаю, якщо ми запросимо представників усіх українських партій під час передвиборчої кампанії, і вони приїдуть сюди – це буде не заради інформації для європейського суспільства, це буде заради політичного процесу в Україні. І Європарламент стане частиною передвиборчої кампанії в Україні", - додав депутат. Він зазначив, що він сам – досвідчений політик, був керівником штабу Лєха Качинського (нинішній Президент Польщі), і добре розуміє, як політики використовуватимуть ці дебати в Страсбурзі.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні голова Комітету закордонних справ Європарламенту Яцек Сарюш-Вольські (група народних партій, Польща) повідомив про можливість проведення дебатів в сесійній залі по Україні вже через два тижні у Страсбурзі із запрошенням представників всіх політичних партій України, які є учасниками політичної кризи. Однак, за його словами, остаточно це рішення прийматиметься Бюро Європарламенту за погодженням з політичними групами, повідомляє УНІАН.
Зараз ви читаєте новину «Доповідач Європарламенту проти дебатів за участю українських політиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути