четвер, 21 січня 2021 04:46

Допомога від США Україні в 2021 році складе 700 млн - посол

Допомога від США Україні в 2021 році складе 700 млн - посол
США будуть допомагати Україні. Фото: Reuters

Безпекова допомога Сполучених штатів Америки Україні у 2021 році складе понад 700 млн доларів.

"Існує дуже глибоке двопартійне розуміння і підтримка України. Тому я не бачу питань контраверсійних, де є рішення Трампа, які треба скасувати. Що стосується загальної політики, я впевнений, що вона не поміняється. Байден набагато краще, ніж Трамп… Трамп, скажемо чесно, просто Україну не знав. І, мабуть, у нього все-таки навіть слово Україна асоціювалося з певним негативом. Я не кажу, що це стосувалося всієї країни, але на ментальному рівні у нього не було особливої любові до нашої держави", – на пресконференції розповів посол України в США Володимир Єльченко.

"Хоча це не заважало йому приймати рішення, дуже важливі для України. Це і підсилення санкцій щодо Росії. Причому це було фактично кожного тижня, якщо не кожного місяця. Це і допомога Україні, яка, попри ту історично відому телефонну розмову, яка власне і призвела до початку чи стала тригером початку процесу імпічменту. Але все ж таки, допомога Україні була торік виділена вся на 100%. У цьому році, до речі, її обсяг збільшений на 25 мільйонів доларів лише по лінії Пентагону, і ще більше по лінії Державного департаменту. Всього, якщо взяти безпекову допомогу по лінії Держдепу і по лінії Агенції з міжнародної допомоги США та деяких інших відомств, то це приблизно 700 мільйонів, навіть більше ніж 700… 738 мільйонів доларів. Це десь на 50 чи більше мільйонів, ніж торік", – наголошує дипломат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден не залишить без наслідків ворожі дії Росії - Блінкет

У Байдена нагадали, що однією з головних загроз для українців є корупція. Тому Сполучені Штати повинні допомогти побороти її.

Зараз ви читаєте новину «Допомога від США Україні в 2021 році складе 700 млн - посол». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути