середа, 19 вересня 2007 09:22

Донька побачила покійну матір на політичних "бігбордах" у Луганську (ФОТО)

У Луганську — скандал навколо передвиборних "бігбордів". У центрі міста з`явилися анонімки з написом "Пенсії??? Повірив? Обдурили". Яка саме партія або блок їх повісив — на самих плакатах не вказано (хоча можна припустити, що мета цієї реклами — налаштувати пенсіонерів проти політики уряду, який обіцяє піднімати пенсії). Але найцікавіше — старенька, яка на них зображена це Марія Іванівна Ушакова, яка померла ще в 2003 році, пише "Сегодня".

Обурена дочка жінки Галина Ефімова розповіла виданню, що ця фотографія її мами була зроблена поблизу будинку ще 7 років тому. "Колись давно я бачила цю її фотографію в одній з луганських газет. А зараз зображення моєї мами висять по всьому Луганську. Це ж блюзнірство, використовувати фото померлої людини в брудній політичній кампанії! Представляєте мій стан, коли я одного разу побачила свою маму, яка дивиться на мене з бігборда?" — каже Галина Михайлівна.

За словами жінки, вона оббила пороги офісів кількох політичних партій, але так і не змогла з`ясувати, хто замовник таємничих плакатів. "Мені не потрібні моральні компенсації. Я просто хочу, щоб ці бігборди зняли", — пояснює Галина Ефімова.

У рекламному агентстві "Вест-медіа", контакти якого розміщені під бігбордом, відмовляються називати замовника.

Юрист Ольга Мицик розповіла "Сегодня", що за українськими законами згода родичів на використання зображення померлої людини як ілюстрації до реклами є обов`язковою.


Зараз ви читаєте новину «Донька побачила покійну матір на політичних "бігбордах" у Луганську (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути