середа, 29 червня 2022 05:04

Спецтема: Війна Росії проти України

До командування артилерією окупанти залучили українця, який став "героєм РФ" через кровожерливість – Цимбалюк

До командування артилерією окупанти залучили українця, який став "героєм РФ" через кровожерливість – Цимбалюк
Російською артилерією в Україні буде командувати Дмитро Клименко. Фото: Битва за Україну

В Росії закінчуються кваліфіковані військовослужбовці.

До "спеціальної військової операції" залучили генерал-майора Дмитра Миколайовича Клименка. Сам він родом з України, з міста Ніжин, Чернігівської області. Випускник Одеського вищого артилерійського училища, повідомив журналіст Роман Цимбалюк в Telegram.

У 2015 році він став одним із організаторів обстрілу мирних жителів Маріуполя, під час якого було вбито 31 людину та 117 поранено.

Його викликали з військової академії Генштабу для управління завданням артилерійських ударів по території України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В РФ продовжують горіти склади з боєприпасами - Цимбалюк

Клименко відомий як "майстер артилерійської справи", проте свій статус і звання "героя РФ" він отримав не через свій геній і стовідсоткові влучання по будь-яким цілям, не через безліч виграних артдуелей, а через величезні людські жертви усюди, де він приклав свою руку.

Під час Другої Чеченської війни Клименко став "героєм" завдяки тому, що масово розстрілював із самохідних артилерійських установок людей, які були озброєні лише стрілецькою зброєю. Цю практику повторив і Сирії, де командував артилерією угруповання "Єфрат", повідомив Цимбалюк.

Клименко контролює дії артилерії Збройних сил РФ у Донецькій області.

"Незважаючи на велику кількість артилерії та боєприпасів, їх застосування росіянами на території України зводиться до хаотичного обстрілу та повного стирання з лиця землі населених пунктів, які вони планують зайняти. Така тактика застосування малоефективна і дуже затратна, тому було прийнято рішення викликати "професіонала" для збільшення продуктивності використання коштів, а також навчання "безглуздих артилеристів" безпосередньо на полі бою", – написав журналіст.

Такі масштабні обстріли, якими російські загарбники накрили Україну останніми днями, роблять для прикриття оперативної паузи. У цьому впевнений радник міністра внутрішніх справ Віктор Андрусів. Він пов'язує зростання інтенсивності обстрілів з виснаженням російських військ на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «До командування артилерією окупанти залучили українця, який став "героєм РФ" через кровожерливість – Цимбалюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути