Ексклюзиви
субота, 14 травня 2022 15:21

До Києва прибула делегація Сенату США

До Києва прибула делегація Сенату США
Очолив делегацію лідер республіканської меншості у верхній палаті Конгресу Мітчелл Макконнелл. Фото: Офіс президента

До Києва сьогодні, 14 травня, прибула делегація Сенату США.

Її на Банковій вже зустрів президент України Володимир Зеленський, повідомив він у своєму Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американський генерал назвав спосіб уникнути затяжної війни

Очолив делегацію лідер республіканської меншості у верхній палаті Конгресу Мітчелл Макконнелл.

"Дякую за ваше лідерство в допомозі у нашій боротьбі не лише за свою державу, а й за демократичні цінності та свободи. Ми дуже цінуємо це", - написав Зеленський.

Глава держави наголосив, що цей важливий візит є потужним сигналом двопартійної підтримки України з боку Конгресу США, а також американського народу.

Зеленський зазначив, що сьогодні Україна бореться з російським агресором, захищаючи не лише свою державу, а й демократичні цінності та свободи, право народів вільно обирати власне майбутнє.

"Росія здійснює геноцид проти українського народу. Скоює воєнні злочини, яких жахається весь світ, - тортури, масові розстріли, зґвалтування. Таких злочинів Європа не бачила з часів Другої світової війни", - сказав він.

Президент відзначив особливу роль США у посиленні санкційного тиску на Росію. Зокрема, він наголосив на ухваленні Конгресом Сполучених Штатів законів про заборону імпорту російської нафти та призупинення торговельних відносин з Росією та Білоруссю.

Також, за його словами, особливо важливим є посилення санкційного тиску на банківський сектор країни-агресора.

"Розраховую на підтримку Сполученими Штатами подальшого посилення санкцій. Крім того, вважаємо, що Росія має бути офіційно визнана державою - спонсором тероризму", - акцентував Зеленський.

Він також висловив сподівання, що Сенат США оперативно затвердить пакет додаткового фінансування для підтримки українського народу, який уже був розглянутий у Палаті представників і збільшений із $33 млрд до $39,6 млрд.

Республіканець Ренд Пол заявив позицію проти голосування в Сенаті щодо пакету військової допомоги Україні. Це означає, що палата не схвалить цей захід цього тижня. Пол одноосібно заблокував швидке просування цього закону, тому що Сенат вимагає одностайної згоди, щоб швидко винести такий законопроєкт на остаточне голосування.

Радник глави Офіса президента Михайло Подоляк дорікнув сенатору США. Він опублікував відео, де військові росіяни розстрілюють цивільних людей.

Зараз ви читаєте новину «До Києва прибула делегація Сенату США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути