пʼятниця, 30 травня 2008 11:34

Для Жванії Ющенко гірший за Кучму

Член "Народної самооборони" Давид Жванія вважає, що президент Віктор Ющенко не має шансів перемогти на наступних президентських виборах.

Про це він заявив в інтерв"ю виданню "Пік України", опублікованому в четвер увечері.

"Я вважаю, що ні", -сказав він, відповідаючи на питання, чи є в Ющенка шанс бути переобраним на другий термін.

"Нас ("Народну самооборону") дарма обвинувачують, що ми готові поставити на наступних президентських виборах на іншого лідера. Але ми рухаємося до парламентської республіки, тому ми ні на кого іншого ставку не робимо", - сказав він.

"Насправді, нас ще і дарма обвинувачують у зрадництві. Саме навпаки – він нас зрадив. Ми намагалися втримати ситуацію під контролем. Ми вважаємо себе учасниками демократизації України. Якщо хтось хоче зійти з цього шляху, нам з ними не по дорозі. І не потрібно шукати зрадників", - сказав він.

Жванія також відзначив, що Ющенко зразка 2004-го і 2008-го року – "це абсолютно дві різних особи".

"Найбільша проблема президента – те, що він щиро вважає, що Україна це – він. Ющенко хоче бачити українську державу тільки через призму власної персони і сприйняття того, що він обраний народом", - сказав Жванія.

"Хоча сьогодні він не має підтримки й однієї третини тих, хто його підтримав у 2004 році. От тому і відбувається пошук ворогів. Президент хоче відновити своє реноме – хоча б у своєму внутрішньому світі", - додав він.

Жванія також розповів, що з президентом проходили зустрічі фракцією.

"Ми зустрічалися фракцією і сподівалися налагодити діалог. В остаточному підсумку, щораз наші зустрічі завершувалися тим, що нас виховували як дітей. Крім указівок кому і що робити, ми нічого від нього не чули", - сказав він.

"Ющенко вважає, що єдино правильно сьогодні діє тільки секретаріат президента й усі повинні його слухатися. Діалогу не вийшло", - додав Жванія.

"Ви знаєте, я спілкувався з двома попередніми президентами– Леонідом Кравчуком і Леонідом Кучмою. Але я ніколи такого образливого тону розмови з депутатами, тим більше, з депутатами власної фракції, ще не чув", - відзначив Жванія.

"Кучма не міг собі дозволити того, що можна зараз почути від Ющенка. По суті, мабуть, те, що подальші зустрічі з президентом у будь-яких форматах, – абсолютно безглузді", - заявив Жванія, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Для Жванії Ющенко гірший за Кучму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути