четвер, 15 серпня 2019 09:42

Для українців за кордоном хочуть спростити голосування на виборах

Для українців за кордоном хочуть спростити голосування на виборах
Е-голосування допоможе збільшити кількість тих, хто братиме участь у голосуванні, зменшить витрати на організацію голосування й розвантажить дипустанови, зазначив Заяць. ФОТО: LB.ua

В Україні почали роботу над впровадженням електронного голосування для громадян за кордоном. Утім, до обговорення самої технології поки що не перейшли.

Про це в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" розповів держсекретар МЗС Андрій Заяць.

"Після президентських виборів 2019-го ми одразу звернулися до Кабміну з пропозицією ввести електронне голосування, принаймні, на закордонному окрузі. Прем'єр дав відповідне доручення Мін'юсту та Державному агентству електронного управління, які нині разом із нами та колегами з ЦВК почали відповідну роботу", — сказав він.

За його словами, е-голосування допоможе збільшити кількість тих, хто братиме участь у голосуванні, зменшить витрати на організацію голосування та розвантажить дипустанови. Заяць зазначив, що всі розуміють можливість втручання у вибори у випадку е-голосування, а також необхідність захисту персональних даних.

"З одного боку, виборець має себе чітко ідентифікувати, але водночас реалізовувати своє право на таємницю голосування", — сказав держсекретар МЗС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Держава у смартфоні": у Зеленського назвали терміни переходу

Парламентські вибори на закордонному окрузі виграла партія "Європейська солідарність" Петра Порошенка. ЄС підтримали 9649 громадян, що складає 29,55% голосів.

Партія "Слуга народу" посіла 2-е місце, їй віддали свій голос на 463 людини менше. 3-є місце на закордонному окрузі посіла партія "Голос" Святослава Вакарчука. За неї проголосували 6425 громадян, або 19,67%.

Зараз ви читаєте новину «Для українців за кордоном хочуть спростити голосування на виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути