Ексклюзиви
вівторок, 17 квітня 2018 17:38

Для підвищення рівня життя українців потрібно продавати свої гелікоптери, а не купувати чужі - нардеп Рибалка

Для підвищення рівня життя українців потрібно продавати свої гелікоптери, а не купувати чужі - нардеп Рибалка
Екс-голова фінансового комітету парламенту Сергій Рибалка вважає, що мають бути відповідні стимули, аби українці отримали нові робочі місця та вищий рівень життя. Фото: ТСН

Для створення нових робочих місць та збільшення добробуту українців потрібно створювати високотехнологічні підприємства в Україні і всіляко сприяти експорту їхньої продукції.

Про це перед початком Установчого засідання Ради з міжнародної торгівлі Кабміну у вівторок, 17 квітня 2018 року, повідомив член цієї Ради, екс-голова фінансового комітету парламенту, народний депутат Сергій Рибалка.

"Нам потрібно системно стимулювати створення нових високотехнологічних підприємств та просувати на світові ринки високотехнологічну продукцію замість сировини. А для цього наша торговельна та фінансова політика мають стати інструментами промислової політики. Тому в урядовій Експортній стратегії потрібно передбачити чіткі показники за обсягами експорту, а найголовніше – частки високотехнологічних товарів у структурі експорту по роках. До чого ми прагнемо? Чого плануємо досягти?" - запитав він.

При цьому в урядовій Експортній стратегії потрібно передбачити, як вирішувати наявні проблеми – поганий інвестклімат, низьку продуктивність праці, відсутність доступного кредитування, відсутність страхування експорту, підтримки впровадження інновацій та інше.

За совами народного депутата, мають бути відповідні стимули, аби українці отримали нові робочі місця та вищий рівень життя.

"В урядовій Експортній стратегії правильно визначені ці проблеми. Але нам необхідні можливості їх подолання. Нам потрібно розуміти як їх вирішити - чітку послідовність дій для збільшення добробуту своїх громадян. Україні потрібно не купувати чужі гелікоптери, а продавати свої, якщо ми їх виробляємо. Знати як маємо цього досягти, створювати стимули. На цьому ми у Радикальній партії Олега Ляшка акцентуємо увагу вже три роки", - додав він.

При цьому Сергій Рибалка нагадав, що Радикальна партія ініціювала та підтримувала створення Експортно-кредитного агентства, яке, попри прийняття відповідного закону, досі не створено.

"Ми два роки витратили на ухвалення закону про створення системи підтримки експорту. Експортно-кредитне агентство за цим законом мало бути створене влітку минулого року. Однак, досі ця установа існує лише на папері!" - зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «Для підвищення рівня життя українців потрібно продавати свої гелікоптери, а не купувати чужі - нардеп Рибалка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути