вівторок, 20 лютого 2018 11:53

Дипломат розкрив мету візиту посланця США в Україну

Дипломат розкрив мету візиту посланця США в Україну
Джон Салліван у Києві зустрінеться з Порошенком, Гройсманом, Клімкіним. Фото: АР

Заступник державного секретаря США Джон Салліван обговорить із українським керівництвом у Києві кілька важливих питань.

Про це сказав дипломат Маркіян Лубківський в ефірі "112 Україна".

"Одним із ключових питань буде створення Антикорупційного суду. Це вимога Сполучених Штатів Америки, яка має бути реалізована найближчим часом. Ще одна тема - припинити будь-який тиск на журналістів, антикорупційних діячів, політичних опонентів. Також у полі зору Саллівана буде питання проведення президентських виборів в Україні. США активно працюють над розробкою механізмів проведення виборів в Україні і, що ще важливіше, недопущення фальсифікацій і захисту результатів українських виборців", - сказав Лубківський.

Він наголосив, що візит Саллівана необхідно розглядати на фоні заяви Держдепу щодо необхідності подвоїти зусилля у проведенні реформ і боротьбі з корупцією в Україні.

"Саме цей лейтмотив представник США донесе до керівництва України. Ще один важливий момент - однозначно буде обговорюватися агресія Росії проти України. Наше керівництво мало б зробити все можливе і неможливе, щоб США максимально активно були залучені до питання врегулювання ситуації", - зазначив Лубківський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держдеп у річницю Майдану звернувся до української влади

Заступник державного секретаря США Джон Салліван в середу, 21 лютого, відвідає Київ. Він зустрінеться з президентом Петром Порошенком, прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом та міністром закордонних справ Павлом Клімкіним.

Зараз ви читаєте новину «Дипломат розкрив мету візиту посланця США в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути