вівторок, 15 січня 2008 09:52

Діловий клімат в Україні - найгірший за 3 роки

Минулий рік позначився найгіршими показниками для ділового клімату в Україні за останні три роки. Це витікає з результатів соціологічного дослідження, проведеного серед керівників підприємств Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій.

Діловий клімат в Україні експерти оцінювали за п"ятьма показниками, а саме: рівня корупції, стану дотримання прав власності, законодавства, державного втручання та забюрократизованості процедур.

У 2007 році, на думку підприємців, ці компоненти, за винятком останнього, погіршилися. Це – найгірша динаміка за останні три роки. Дев"ять з десяти підприємців вважають, що в Україні не дотримуються права власності, та нарікають на часту змінюваність законодавства. За словами виконавчого директора Інституту економічних досліджень та політичних консультацій Оксани Кузяків, опитування підприємців свідчить, що в державну скарбницю нині сплачується менше половини податків, які мали б туди надходити.

"Якщо ще 2005-го року середній показник сплати податків в Україні становив 78 відсотків, то минулого року він склав лише 43 відсотки". На думку експерта, низька оцінка ділового клімату свідчить про те, що бізнес очікує на реформи з боку влади, повідомляє Німецька хвиля

Зараз ви читаєте новину «Діловий клімат в Україні - найгірший за 3 роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути