Ексклюзиви
вівторок, 15 березня 2016 18:14

Держрезерв України повинен вийти на повний госпрозрахунок до кінця 2016 року - голова Держрезерву Мосійчук

Держрезерв України повинен вийти на повний госпрозрахунок до кінця 2016 року - голова Держрезерву Мосійчук
Фото: vchasnoua.com

Реалізація масштабної реформи Державного агентства резерву України розпочнеться вже цього року.

Про це сьогодні під час прес-конференції заявив голова Агентства Вадим Мосійчук.

"Пріоритетними цілями Агентства є ухвалення нового закону "Про стратегічні резерви", подальше скорочення штату відомства, продовження відкритих та прозорих закупівель в онлайн режимі, виведення підприємств Держрезерву у стабільно прибуткову діяльність за рахунок реорганізації" - наголосив Мосійчук.

За інформацією керівництва Держрезерву відбувається реформа управління відомчих підприємств та організацій. Раніше вони були стабільно збитковими. Після зміни керівників, економічно активні підприємства закінчили 2015 із прибутком 5,5 млн. грн., тоді як збиток 2014 складав -2 млн. грн.

Радник Голови із юридичних питань Тетяна Якубович зазначила, що "проводиться інвентаризація дебіторської заборгованості на суму близько 3 млрд. грн., з яких майже половина заборгованості обліковується за підприємствами-банкрутами або такими, що вже ліквідовані. Юридична служба працює над забезпеченням примусових стягнень з боржників та реального виконання судових рішень, зменшення або ліквідація дебіторської заборгованості".

Заступник Голови Держрезерву Олег Прокопчук наголосив, що за ініціативою Держрезерву та у тісній співпраці із Європейським енергетичним секретаріатом ведеться робота з імплементації норм Директиви ЄС 2009/119/ЕС із формування екстрених запасів нафти і нафтопродуктів.

"На сьогодні маємо готовий План дій, затверджений КМУ проект розпорядження з його імплементації та ведеться робота з модернізації потужностей для зберігання нафторезервів. А наш новий Закон вибудуваний так, щоб Держрезерв почав працювати відповідно до покладених на нього функцій – забезпечення потреб держави в запасах: стратегічних, оперативних, відомчих та регіональних", - додав Олег Прокопчук.

Зараз ви читаєте новину «Держрезерв України повинен вийти на повний госпрозрахунок до кінця 2016 року - голова Держрезерву Мосійчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути