Ексклюзиви
понеділок, 13 жовтня 2008 15:36

Депутати ще вимагають від Ющенка скасувати указ про розпуск Ради

Голова Комітету Верховної Ради з питань правової політики Сергій Міщенко звернувся до Президента України Віктора Ющенка з вимогою відмінити указ про розпуск парламенту та проведення позачергових виборів.

"Звертаюсь до Вас із аргументованою вимогою скористатися Вашим правом і відмінити Указ Президента України N 911/2008 "Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України VI скликання та призначення позачергових виборів" від 9 жовтня 2008 року. Впевнений що позачергові парламентські вибори не призведуть до істотної зміни розстановки сил у Верховній Раді. Скоріше такі дії спрямовані на дискримінацію конституційних прав української нації і можуть призвести до дестабілізації в країні", йдеться у зверненні.

Голова парламентського комітету наголошує, що відповідно до статті 90 Конституції України, повноваження ВР, обраної на позачергових виборах, не можуть бути припинені протягом одного року з дня її обрання. Крім того, вважає Міщенко, неможливо провести позачергові вибори до парламенту без внесення змін до закону про вибори народних депутатів, які б відмінили норму про обов`язкову наявність Державного реєстру виборців для їх проведення. "Провести вибори в умовах, коли розпуск парламенту не відповідає Основному Закону, можна лише в умовах політичного компромісу, якого, на жаль, сьогодні немає", - зауважив Міщенко.

На думку голови комітету, зараз Україна має опікуватися не проведенням чергових позачергових парламентських виборів, а подоланням наслідків світової фінансової кризи. Він зауважив, що після виходу указу Президента вітчизняні виробники і банки гостро відчули на собі певні труднощі та занепокоєння. "Переконаний, що зараз потрібно всім гілкам української влади одностайно приймати термінові заходи з подолання кризи в економіці, а не займатися її руйнуванням", говориться у зверненні, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Депутати ще вимагають від Ющенка скасувати указ про розпуск Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути