Ексклюзиви
понеділок, 18 жовтня 2010 17:01

Депутати стогнуть тільки на ток-шоу – експерт

Депутати стогнуть тільки на ток-шоу – експерт

Опозиція має говорити про відставку уряду в тому випадку, коли в неї для країни немає раціональних пропозицій. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Небоженко.

"Тоді треба регулярно критикувати керівника виконавчої влади. Крім того, БЮТ трохи поспішає. Там трохи нервово все відбувається. У них дуже енергійний лідер і біжить якщо не попереду паровозу, то попереду України. Їм можна розраховувати на якесь солідарне голосування з боку частини колег, яких обізвали "тушками". Тому що багато партій будуть неприємно здивовані, коли стануть відомі результати місцевих виборів. Вони побачать, що з ними не просто не рахуються, а що є тільки одна партія - Партія регіонів. А всі інші не другорядні і навіть не вороги цієї політичної сили. Тому їх зачищають із політичної арени. В такій ситуації можливо, що частина депутатів із парламентських фракцій політичних партій проголосують разом з БЮТом. Щоб змусити Партію регіонів з ними рахуватися", - пояснив він.

"Голосуватимуть не цілими фракціями. Зроблять це хитро – по-українськи: троє із фракції будуть не голосувати, четверо не прийде, а десять-п'ятнадцять проголосують. Думаю, 226 голосів не набереться. Але це буде більше людей, ніж сама опозиція. Загроза відставки – дуже серйозний сигнал так званим інвесторам та тим країнам, які до себе запрошують прем'єра та президента. Сьогодні 200 людей, а завтра може і 226 набратися. Хто ж буде зв'язуватися із таким урядом?!", - наголосив експерт.

За словами Небоженка, відставку уряду депутати підтримають не через провальну економічну політику, як декларують. "Де ви бачили народного депутата, який хвилюється за соціально-економічну ситуацію в країні?! Це забезпечені, багаті люди. Вони стогнуть тільки тоді, коли виступають на якихось ток-шоу. А потім – спокійненько обнімаються, йдуть до своїх улюблених ресторанів і все добре", - зауважив політолог.

Нагадаємо, заступник голови фракції БЮТ Андрій Кожем'якін заявив, що "бютівці" вимагають відставки уряду Миколи Азарова. "Ми починаємо збір 150 підписів нардепів для розгляду питання про відставку уряду Миколи Азарова", - зауважив він. За словами нардепа, уряд Азарова треба зняти за провальну економічну політику та зрив бюджетного процесу.

Зараз ви читаєте новину «Депутати стогнуть тільки на ток-шоу – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути