Ексклюзиви
вівторок, 08 квітня 2014 17:32

Депутати прийняли закон про люстрацію судової системи

Депутати прийняли закон про люстрацію судової системи
Фото: lviv24.at.ua

Верховна Рада України ухвалила Закон "Про відновлення довіри до судової системи України".

З другої спроби "За" проголосували 234 депутати, пише Радіо Свобода.

Зокрема він закріплює норму звільнення з посад осіб, які виносили рішення, спрямовані на обмеження конституційних прав і свобод громадян, у тому числі на участь у мирних зібраннях або у зв'язку з участю у мирних зібраннях, зниження рівня корупції в системі судів загальної юрисдикції.

Як пише видання, закон визначає правові та організаційні засади проведення спеціальної перевірки суддів судів загальної юрисдикції. Повноваження з проведення перевірки суддів надано Тимчасовій спеціальній комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції, яка складається із 15 членів.

Законом також внесено зміни до законів "Про судоустрій і статус суддів", "Про Вищу раду юстиції" щодо порядку призначення суддів на адміністративні посади, розширення підстав припинення повноважень членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Вищої ради юстиції, порядку обрання делегатів на з'їзд суддів України тощо.

Нардеп Олег Ляшко на своїй сторінці у Фейсбук написав: "Рада проголосувала закон, відповідно до якого будуть звільнені всі голови судів, їх заступники, голови судових палат, члени Вищої Ради юстиції, Вищої кваліфкомісії. Це називається люстрація ганебної судової системи. Наступним рішенням парламенту має бути закон про люстрацію державних чиновників, прокурорів, міліціонерів".

Зараз ви читаєте новину «Депутати прийняли закон про люстрацію судової системи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути