субота, 28 березня 2020 19:48

Депутати мають забезпечитися масками і прийти на роботу – експерт

Депутати мають забезпечитися масками і прийти на роботу – експерт
Востаннє парламент збирався на позачергове засідання 17 березня. Ухвалили законопроекти з запобігання поширенню Сovid-19. Фото: facebook.com/pavlovskynews

Верховна Рада повинна терміново ухвалити зміни до бюджету, пов'язані з протидією розповсюдженню коронавірусу. Для цього повинні зібратися у сесійній залі.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив політолог Тарас Загородній.

"Депутатам потрібно показати, що вони працюють разом із країною. Зеленський правильно сказав: лікарі не прогулюють свою роботу. І депутати могли б забезпечитися масками, рукавичками і вийти на роботу. Хоча б щодо бюджету проголосувати. Це питання горить", - сказав експерт.

Позачергове засідання відкладають через поширення коронавірусної інфекції серед парламентарів, зазначив він.

"Це людська боязнь. Ніхто не знає, чим це все закінчиться. У зв'язку з цим питання: скільки депутатів збереться і буде голосувати?

Проблема в тому, що в нашому законодавстві чітко описаний порядок голосувань. Там підкреслено, що має бути тільки особисте голосування. Зараз найтерміновіше - зміни до бюджету щодо антикризових заходів. Це може проголосувати тільки парламент. Для цього потрібно зібратися. Ініціативи про дистанційне голосування, які намагаються просуну, незаконні. Конституційний суд потім назве ці рішення таким, що не відповідає процедурі.

Крім термінових змін бюджету, "антіколомойского" законопроєкту та інших законів, які допоможуть отримати кредит від МВФ, причин збиратися Верховній Раді не бачу. Вони можуть спокійно працювати в комітетах, ретельно опрацьовувати закони", - вважає Загородній.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський: Депутатам має бути соромно щось казати про страх

Після засідання фракції "Слуга народу" президент Володимир Зеленський повідомив, що позачергове засідання Верховної Ради відбудеться у понеділок, 30 березня. Попередньо його планували на четвер, 26 березня. Згодом дату перенесли на 28 березня. Через побоювання підхопити коронавірус народні депутати відмовлялися приходити.

У 4 парламентарів зафіксували коронавірус. Першим захворів Сергій Шахов із групи "Довіра". Згодом інфекцію виявили у мажоритарника Сергія Рудика та представника "Слуги народу" Руслана Горбенка. 28 березня про позитивний тест на Covid-19 повідомила позафракційна Анна Скороход.

На позачерговому засіданні парламент має ухвалити секвестр бюджету та закон про регулювання роботи банків ("антиколомойський" закон).

Зараз ви читаєте новину «Депутати мають забезпечитися масками і прийти на роботу – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути