Ексклюзиви
середа, 11 листопада 2015 19:58

Депутатам і Кабміну рекомендують зайнятися питанням цифрового мовлення

Депутатам і Кабміну рекомендують зайнятися питанням цифрового мовлення
Фото: gordonua.com

Перехід з аналогового на цифрове ефірне наземне мовлення – це питання інформаційної безпеки держави, тому органи влади мають приділити йому максимальну увагу та нарешті завершити цей процес.

Про це заявила голова Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики, заступник голови фракції "Народний фронт" Вікторія Сюмар. Так, вона повідомила, що учасники сьогоднішніх парламентських слухань рекомендували Верховній Раді та Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики – провести парламентські слухання щодо стратегії дій в умовах сучасних викликів і загроз для інформаційної безпеки України.

Крім того, з метою унормування низки проблем, пов'язаних з впровадження цифрового мовлення, внести зміни до відповідних законів, а також створити робочу групу для розробки необхідних законопроектів.

Також рекомендували Кабміну ухвалити відповідні директивні документи та визначити координатора чи координаційний орган з відповідними повноваженнями організації і контролю.

Крім того, Сюмар наголосила, що у проекті бюджету на 2016 рік необхідно передбачити кошти для забезпечення населення засобами приймання телерадіомовлення, а Держкомітету телерадіомовлення України - розробити план заходів щодо забезпечення населення цими засобами з урахуванням термінів, визначених планом поетапного вимкнення аналогового телебачення.

Державній службі спеціального зв'язку та захисту інформації рекомендовано забезпечити розробку держстандартів та методик вимірювання зон покриття цифровим наземним ефірним телесигналом. Раді національної безпеки і оборони – невідкладно розглянути питання інформаційної безпеки у зв'язку з переходом з аналогового на цифрове мовлення.

"Я не бачу іншої координаційної структури, крім РНБО, яка могла б дати директиви, обов'язкові до виконання всім органам", - підкреслила Сюмар.

Крім того, голова комітету повідомила, що буде встановлений постійний депутатський нагляд за ходом кримінального провадження щодо видачі ліцензії оператору-монополісту цифрового мовлення ТОВ "Зеонбуд" минулим складом Нацради з питань телерадіомовлення.

"Цей монополіст створювався з політичною метою: взяти в технічний спосіб під контроль інформаційну сферу країни. І це питання інформаційної безпеки", - резюмувала Сюмар.

Зараз ви читаєте новину «Депутатам і Кабміну рекомендують зайнятися питанням цифрового мовлення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути