четвер, 29 травня 2014 13:32

"Демальянс" підозрює УДАР у фальсифікаціях — Гацько

"Демальянс" підозрює УДАР у фальсифікаціях — Гацько
Фото: rada.te.ua

Партії "Демократичний альянс" занижують кількість голосів з метою не пропустити до Київради.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів лідер партії Василь Гацько.

"Є на руках протоколи. Вони відправляються комісії на уточнення. Це не перерахунок, а просто уточнити, що умовно кажучи не правильно підсумували, або не правильно відмінусовали недійсні протоколи. Ми спіймали вже дві дільниці, які після уточнення привезли протоколи, де у "Демократичного альянсу" на шість-десять голосів менше. Тобто йде відверте зрізання, аби не припустити нас до Київрада. Другий протокол нам не показують. Розуміють, що потрапили вже у дуже кепську для себе ситуацію", - розповів керівник партії.

На запитання журналіста: "Хто здійснює фальсифікації?" Гацько відповів:"Ясно, що тут не обходиться без керівництва. У переважній більшості це все контролюється УДАРом. Мені здається, що це їхня робота. Але поки, як то кажуть за руки не спіймали. УДАР у будь-якому разі виграє від цій ситуації".

Гацько зазначив, що за їх підрахунками "Демальянс" набирає три відсотка і більше.

"Є підозра, що це системна робота. За попередні дні підрахували 969 протоколів. У нас жодного разу підтримка не знижувалась нижче трьох відсотків. А у них жодного разу не піднімалась вище, ніж вище 2,6. Комісія публікує 2,96 відсотка, 2,98 і 2,93 тепер. Ясно, що не збігається неспроста. Відповідно скільки таких уточнень зроблено — не відомо. А, насправді, їх потрібно багато, щоб опустити рівень нашої підтримки, забрати трохи голосів", - розповів Гацько.

Зазначимо, що раніше прес-служба партії повідомляла, що по ряду дільниць, зокрема у Солом'янському районі Києва на 52-му виборчому окрузі здійснюються фальсифікації. Зменшують голоси "Демократичному альянсу". У партії зазначають, що вимагатимуть перерахунку бюлетенів по цій дільниці. Зокрема, вже зараз іде перерахунок по виборчій комісії №800843. За паралельним підрахунком "Демальянс" набирає 3,1% (оброблено 969 протоколів з 1082).

Зараз ви читаєте новину «"Демальянс" підозрює УДАР у фальсифікаціях — Гацько». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути