понеділок, 12 серпня 2019 11:19

Де подівся "Голос" Вакарчука

Де подівся "Голос" Вакарчука
Партія "Голос" отримала 20 місць у Верховній Раді. Фото: @GolosZmin

Партія "Голос" Святослава Вакарчука перебуває у затишші, а її офіс напівпорожній. Про це пишуть ЗМІ.

"У серпні офіс партії Вакарчука напівпорожній. Якщо порівнювати той рух, який там вирував під час кампанії, зі спокоєм, який зараз там є, може скластися враження, що це два різні офіси.

Частина людей, серед яких і лідер "Океану Ельзи", роз'їхалася у відпустках. А деякі члени партії взагалі припинили співпрацю з нею", - повідомляє "Українська правда"

Від "Голосу" віддаляється діджитал-стратег кампанії Ярослав Ведмідь, який раніше працював на Петра Порошенка. За словами партійців, "Ведмідь працюватиме дистанційно". Також "дистанційно" "Голосу" допомагатиме політконсультант Микола Давидюк, якому не вдалося пройти до ВР за списками партії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Голос" Вакарчука може повторити долю партії Тимошенко

Іншим списочникам, які не пройшли до парламенту, пропонують дві опції: або ставати помічниками депутатів, або працювати у партії аналітиками та допомагати готувати законопроекти. Комусь, можливо, запропонують піти працювати до уряду, але з цього приводу офіційних переговорів зі "Слугою народу" ніхто не веде.

У найближчій перспективі виборчий штаб переформатують на секретаріат партії. Він займатиметься підтримкою фракції та розбудовою партійних осередків.

Загалом, якщо описувати настрої та наміри партії, зі слів наших джерел, то у "Голосі" переважає відчуття невизначеності.

Щоб уникнути розгубленості, наприкінці серпня партія Вакарчука планує провести стратегічну сесію, щоб розпланувати свої дії та визначити, як працювати поза коаліцією.

"Наша тактика може бути такою: ми випробуємо більшість своїми пропозиціями щодо вирішення різних проблем. Наприклад, оподаткування, НАЗК – ми будемо подавати свої закони і задавати планку. Вони нас будуть доганяти", – ділиться думками високопоставлене джерело у "Голосі".

"Щодо влади ми у вигідній позиції: критикуємо, коли є за що критикувати, та підтримуємо позитивні речі", – додає той самий співрозмовник.

На позачергових парламентських виборах 21 липня партія "Слуга народу" отримала більшість мандатів - 254, у партії "Голос" - 20 місць у парламенті.

За партію Святослава Вакарчука проголосували 5,82% виборців.

Зараз ви читаєте новину «Де подівся "Голос" Вакарчука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути