вівторок, 03 квітня 2007 11:27

Давидович: ЦВК готова до дострокових парламентських виборів

Голова Центральної виборчої комісії Ярослав Давидович запевнив Президента Віктора Ющенка у готовності провести позачергові вибори Верховної Ради у визначений законом термін.

Про це Давидович сказав сьогодні на зустрічі з Ющенком, повідомляє прес-служба Президента.

Голова ЦВК поінформував пезидента про заходи, які необхідно здійснити для організації та проведення позачергових виборів.

Ющенко закликав керівника Центрвиборчкому дивитися на ситуацію, що склалася навколо дострокового припинення повноважень Верховної Ради і, відповідно, проведення позачергових виборів, виключно з точки зору права.

"Є політичний конфлікт між позицією і опозицією, який повинен вирішитися в чесний демократичний спосіб. Я просив би в цьому процесі триматися виключно правової площини", - наголосив Ющенко. Він додав, що готовий дати відповідні доручення для забезпечення виборів 27 травня.

Нагадаємо, що Ющенко 2 квітня підписав указ про дострокове припинення повноважень парламенту. Згідно з документом, позачергові вибори до ВР відбудуться 27 травня 2007 року.

Водночас того ж дня Верховна Рада скасувала свої постанови від 8 грудня 2004 року про дострокове припинення повноважень членів Центральної виборчої комісії і про призначення нинішнього складу ЦВК, пише УНІАН.


Зараз ви читаєте новину «Давидович: ЦВК готова до дострокових парламентських виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути