Ексклюзиви
вівторок, 06 листопада 2007 12:47

ЦВК дозволила міністрам Януковича не звільнятися

Члени Кабінету міністрів, що пройшли в парламент за виборчими списками тих або інших політичних сил, для реєстрації їх народними депутатами не повинні подавати заяви про звільнення.

Про це повідомив заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера.

За його словами, у законі про Кабінет міністрів є окрема норма, відповідно до якої члени Кабінету міністрів, що обрані депутатами, продовжують виконувати свої обов"язки до тих пір, поки не почне працювати новий Кабінет міністрів.

"Звільнятися з посади членам Кабінету міністрів немає необхідності - це є достатньою підставою для їхньої реєстрації (народними депутатами)", - зазначив Магера.

Відповідаючи на питання, чи є відмінності в порядку реєстрації народними депутатами для інших кандидатів, зокрема, державних службовців, заступник голови ЦВК нагадав, що всі особи, що займають певну посаду або перебувають у трудових відносинах, мають звільнитися з роботи.

"Свого роду виключення складають тільки депутати місцевих рад, яким достатньо лише подати (до ЦВК) заяву, зареєстровану в місцевій раді, про те, що вони складають депутатський мандат і просять у зв"язку з цим припинити свої повноваження", - додав він.

Магера також повідомив, що в ЦВК поки надійшла тільки одна заява про продовження терміну подачі документів для реєстрації народним депутатом - від представника Блоку Литвина Володимира Пилипишина, що є главою Шевченківської райдержадміністрації.

За його словами, ЦВК розгляне цю заяву.

Він також повідомив, що жоден із представників Партії регіонів ще не подав до ЦВК документи для реєстрації народним депутатом.

Останній термін подачі документів для реєстрації депутатів минає 16 листопада.

ЦВК уже зареєстрував 223 депутата з 450: 151 - від БЮТ, 64 - від "НУ-НС" і 8 - від Компартії. На розгляді в ЦВК також знаходяться документи для реєстрації народних депутатів від Блоку Литвина, пише Інтерфакс-Україна.


Зараз ви читаєте новину «ЦВК дозволила міністрам Януковича не звільнятися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути