вівторок, 06 березня 2007 17:13

Цушко заснув на колегії у Лавриновича (ФОТО)

Міністр юстицій Олександр Лавринович, 50 років, запізнюється на розширену колегію на десять хвилин. У коридорі чекають міністр внутрішніх справ Василь Цушко та заступник генпрокурора Тетяна Корнякова. Обговорюють якісь справи.

Коли до зали заходить Лавринович всі присутні в залі працівники юстиції встають. Лавринович просить всіх сісти. Сам стоїть. Вітає з наступаючим 8 березня. Каже, що в Міністерстві юстицій 74% жінок. Пропонує обговорити досягнення і проблеми минулого року.

Починає представляти новопризначених голів обласних служб юстицій. Зал аплодує, але з кожним разом тихіше й тихіше. Каже, що у відомстві "відбулися зміни, значить на то були причини".

Запрошує до доповіді свого заступника Інну Ємельянову. Її виступ затягується на цілу годину. Цушко у цей час тре очі, закриває їх долонями. Підпирає голову рукою, або опускає її. Час від часу закриває очі. Його обережно трусить за руку заступник міністра юстицій Юрій Бондик.

- Василь Петрович, не спіть, - каже Бондик.

- Я не сплю. Я просто голову так... - відповів Цушко.

Міністр одразу стає бадьорішим. Починає роздивлятися папери.

Ємельянова розповідає про досягнення і проблеми відомства. Лавринович також починає підпирати голову рукою. На кілька секунд закриває очі.

Після доповіді свого заступника міністр юстиції викликає керівника служби юстиції Житомирської області. Каже, що в цьому регіоні служба працює найгірше. Питає, які кроки будуть проводитися на зміну цього результату.

Лавринович дає слово Цушку. Той просить виступати з місця. Ларинович каже, що у нього привілеї бо сидить біля мікрофону. Цушко відповідає:"У меня спина шырокая, я вас закрою просто всех". Вітає з 8 березня.

- Бажаю всім натхнення, кохання та фінансування, - каже.

Говорить, що буде проведена спільна колегія мінюсту та МВС. Зазначає, що ці відомства повинні плідно співпрацювати.

Після колегії Лавринович проводить брифінг. Коментує законопроект про проведення одночасно дострокових президентських та парламентських виборів. Каже, що підстав для цього немає. Відповідний проект зареєстрував заступник фракції Партії Регіонів Василь Кисельов.

- Звичайно - це не є правовим кроком, - каже. - Той проект, що зареєстрований він не має нічого спільного з Конституцією.

Лавринович запевняє, що про дострокові парламентські вибори сьогодні говорити не серйозно.

- Конституція передбачає 4 ситуації, при яких можливе дострокове припинення повноважень. Проте жодна з чотирьох цих ситуацій не є реальною сьогодні. Жодній з них я не бачу сьогодні, - зазначає.


Андрій КУЗАКОВ

Зараз ви читаєте новину «Цушко заснув на колегії у Лавриновича (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути