четвер, 15 березня 2007 09:31

Цушко закупив бронетранспортери та водомети перед походом Луценка

Міністерство внутрішніх справ закупило спецзаходи на суму понад 25 млн грн, зокрема – бронетранспортери і лазерні системи для придушення групових цілей.

Про це свідчить кошторис замовлення МВС на закупівлю додаткової спецтехніки для підрозділів спеціального призначення "Беркут", пише "Комерсант-Україна".

У прес-службі МВС заявляють, що устаткування було отримано за заявкою, зробленою ще при Юрії Луценко в березні 2006 року. Однак прес-служба колишнього міністра внутрішніх справ це заперечує і говорить, що замовлення було оформлено нинішнім керівництвом МВС у 2007 році.

Відповідно до документа, на зміцнення матеріально-технічного забезпечення "Беркуту" виділено понад 25 млн грн, з яких більш ніж 21 млн грн – на зміцнення полків особливого призначення в Київській, Житомирській, Чернігівській і Черкаській областях.

Відповідно до заявки, столичному "Беркуту", чисельність якого 574 чоловік, виділено, серед іншого, 574 додаткових бронежилети, 101 куленепробивний шолом, 100 протиударних шоломів із засобами зв"язку, 574 ізолюючих протигази, 4 одиниці бронетехніки (БТР-80), один водомет, а також 100 світлошумових пристроїв.

Усього для зміцнення матеріально-технічного забезпечення спецпідрозділів цих областей, а також київського підрозділу "Беркуту" виділено 10 бронетранспортерів, 5 водометів, 195 світлошумових пристроїв і понад тисячу бронежилетів.

Крім цього, для зміцнення спецпідрозділів "Беркуту" було вирішено закупити 975 електрошокерів, 50 поліцейських маркерів для стріляння легкими кулями, що містять речовину дратівної дії, 2500 таких куль, а також 27 багатофункціональних лазерних систем для придушення групових цілей "Восьминіг" вартістю 24 тис. грн кожна.

Видання відзначає, що термін виконання замовлень у кошторисі дописаний від руки, окремо напроти кожного найменування. Згідно з цими позначками, практично всі пункти кошторису мали бути виконані до 1 березня 2007 року.

У прес-службі МВС підтвердили, що спецустаткування для зміцнення матеріально-технічного забезпечення підрозділів спецпризначення "Беркут" вже отримано.

За словами депутата Партії регіонів Василя Грицака, що з 2001 по 2005 роки очолював департамент ресурсного забезпечення МВС, подібне замовлення неможливо виконати за один-два місяці, тому що "готової техніки в Україні немає".

Раніше екс-міністр внутрішніх справ, лідер громадянського руху "Народна самооборона" Юрій Луценко заявив, що спец підрозділи "Беркут" у Києві і 4-х областях були додатково забезпечені матеріально-технічними засобами "напередодні маршу", повідомляє Українська правда.


Зараз ви читаєте новину «Цушко закупив бронетранспортери та водомети перед походом Луценка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути