Ексклюзиви
вівторок, 25 березня 2008 09:46

Цушко виїхав з України

Цушко виїхав з України
Розслідування об"єднаної кримінальної справи, пов"язаної з захопленням Генпрокуратури у травні минулого року, продовжено ще на 4 місяці, у зв"язку з необхідністю провести низку слідчих дій.

Про це пише "Комерсант-Україна", зазначаючи, що в понеділок, 24 березня, сплив двомісячний термін, відведений законодавством для розслідування цієї справи.

Як вважає видання, процесуальне рішення про продовження розслідування побічно свідчить про те, що справа розслідується не за фактом, а у відношенні конкретних осіб.

Як повідомили "Комерсанту" в Головному слідчому управлінні ГПУ, слідством прийнято рішення, що "у зв"язку з необхідністю проведення низки слідчих дій розслідування продовжене на термін до чотирьох місяців".

За інформацією ж видання, необхідність продовження термінів розслідування може бути викликана тим, що справа вже не є фактовою і розслідується у відношенні конкретних осіб, зокрема, колишнього міністра внутрішніх справ Василя Цушка.

Побічно це підтверджується процесуальними нормами встановлення термінів розслідування справи. Так, відповідно до Кримінально-Процесуального кодексу, в особливо складних випадках продовжено може бути тільки розслідування кримінальних справ, порушених у відношенні конкретної особи, зазначається в статті.

Крім того, за інформацією видання, слідчі дії, у яких не була потрібна участь екс-міністра внутрішніх справ, уже проведені, і залишається тільки допитати Цушка.

На питання журналіста чи пов"язана затримка з тим, що "Цушко уникає співробітництва зі слідством?", заступник генпрокурора Ренат Кузьмін ухильно відповів: "Ну, його немає в Україні".

За словами члена парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Віктора Шемчука (НУ-НС), у даній ситуації у слідства є вибір.

"Можна продовжити розслідування справи і чекати, поки Цушко вирішить з"явитися в Генпрокуратуру, яку він брав штурмом. Або ж оголосити його в розшук і призупинити досудове слідство. Але це вирішує слідчий", - сказав він.

Між тим "Комерсантові" стало відомо, що Цушко, який поки проходить у справі як свідок, вже уклав контракт із колишнім суддею Апеляційного суду Києва Юрієм Василенком, відповідно до якого той буде його адвокатом у випадку пред"явлення колишньому голові МВС звинувачення.

"Це на майбутнє, якщо Цушка раптом визнають підозрюваним", - розповів виданню Василенко.

Утім, за його словами, у розмовах з ним слідчі ГПУ стверджували, що висувати обвинувачення Цушку поки не збираються, а запрошують екс-голову МВС на повторний допит, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Цушко виїхав з України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути