Ексклюзиви
понеділок, 10 вересня 2007 10:07

Цушко розказав, як побороти корупцію у державі

Міністр внутрішніх справ, кандидат у депутати Верховної Ради 6 скликання від Соціалістичної партії Василь Цушко запропонував програму "7 антикорупційних ініціатив".

Текст цієї програми розмішений на сайті Соцпартії, повідомляє прес-служба СПУ.

"Окремі посадовці та політики разом з президентом замість конкретних та простих антикорупційних механізмів пропонують фактично профанацію боротьби з корупцією, залишаючи собі на майбутнє можливість зберегти цей корупційний "спрут" в державі", - заявив Цушко.

За його словами, останні ініціативи президента демонструють відсутність розуміння методів боротьби з корупцією або намагання свідомого заміщення боротьби з корупцією демагогією.

Свої "7 антикорупційних ініціатив" Цушко планує винести на розгляд новообраної Верховної Ради.

Серед запропонованих Цушком ініціатив значиться:

1. Введення спеціальних статей до Кримінального Кодексу щодо відповідальності за корупційну діяльність з чітким визначенням об"єктивної сторони згідно з існуючими злочинними схемами. Загальне підвищення термінів позбавлення волі до 15 років з підвищенням нижньої планки відповідальності до 8 років з конфіскацією майна для всіх злочинів, що пов"язані з корупційною діяльністю.

2. Введення в чинне законодавство норми про те, що державний службовець не має права протягом 3 років після звільнення з посади здійснювати представницьку діяльність при вирішенні органами виконавчої влади конкретних проблем, які належали до його компетенції.

3. Впровадити законодавчі норми, що регламентуватимуть лобістську діяльність, а також чітко розподілятимуть її легальну та злочинну складову.

4. Повний перехід на контрактну систему в усіх органах державної влади, що передбачає згоду чиновника на добровільне обмеження свобод та контролю його діяльності, фінансами, телефонними розмовами.

5. Введення норми закону, згідно з якою чиновник зобов"язаний мешкати за адресою реєстрації.

6. Введення обмежень на вартість при придбанні службових автомобілів на кошти з державного бюджету для держслужбовців згідно з їх категоріями.

7. Введення до законодавства визначення "комерційний підкуп", а також введення статті до Кримінального кодексу, що передбачає відповідальність за такі дії.


Зараз ви читаєте новину «Цушко розказав, як побороти корупцію у державі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути