пʼятниця, 03 лютого 2012 21:27

Ціна на газ може піднятися до 700 доларів

Ціна на газ може піднятися до 700 доларів

Секретар Радбезу Раїса Богатирьова попереджає, що в результаті конфлікту навколо Ормузької протоки ціна на газ для України може сягнути 700 доларів, повідомляє Українська правда з посиланням на прес-службу РНБО.

"Як відомо, ціна на газ для України у контракті 2009 року прив'язана до ціни на нафту, яка визначається кон'юнктурою світового нафтового ринку", - нагадала Богатирьова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Раїса Богатирьова вважає "зменшений" апарат РНБО більш ефективним

"На перший погляд, напруженість навколо Ормузької протоки не зачіпає Україну. А якщо поглянути глибше, то неважко зрозуміти, що у випадку розгортання військового сценарію протягом найближчих місяців світ очікуватиме стрибок нафтових цін, який призведе до росту ціни кошика нафтопродуктів", - зауважила Богатирьова.

За її словами, через контрактну формулу це викличе зростання ціни газу в 4-му кварталі цього року. Тоді нинішня ціна на газ в 516 доларів за 1000 куб.м. (без урахування знижки) може трансформуватись зовсім в "захмарну".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Раїса Богатирьова більше не народний депутат

"Якщо навіть ціна нафти не досягне 200-250 дол. США за барель, як це прогнозують деякі зарубіжні аналітики, а вийде на максимум 2008 року - близько 150 дол. США, то ми отримаємо ціну на газ під 700 дол. США за 1000 кубометрів", - попередила секретар Радбезу.

Зараз ви читаєте новину «Ціна на газ може піднятися до 700 доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути