пʼятниця, 17 лютого 2017 13:33

Чи має Гройсман президентські амбіції

Чи має Гройсман президентські амбіції
УНІАН

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що не збирається бути президентом.

Про це пише Lb.ua в публікації "Блокада мозга".

Видання процитувало слова Гройсмана на закритій зустрічі.

"Я не збираюся бути президентом. У цьому - я точно не конкурент Порошенку", - категорично сказав Гройсман на закритій зустрічі з журналістами в середу вдень (зустріч була "оф-рекордс". - Gazeta.ua). Сказав, прозоро натякаючи: у другому терміні Петра Олексійовича не сумнівається. Станом на зараз - точно.

Однак, слова прем'єра дисонують з практичними кроками, зауважило видання.

"Випад Володимира Борисовича проти Юлії Володимирівни не був випадковим емоційним сплеском. Ні, це був добре продуманий, підготовлений і зрежисований хід. Тимошенко (подобається це комусь чи ні. - Gazeta.ua) - носій солідного президентського рейтингу. Атакуючи велике, ти сам підвищуєшся, стаєш його частиною (особливо якщо отримуєш відповідь. - Gazeta.ua). Крім того, опосередковано працює код: "технократія" проти "популізму", - зазначає видання.

Між прем'єром і президентом є "точки напруги", йдеться в публікації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Постанова про відставку Гройсмана закінчилась пшиком

"Але поки - на суто емоційному рівні. Петро Порошенко так влаштований, що його завжди дратуватиме хоч будь-який самостійний прем'єр, який має власну думку, здатний опонувати. Як Гройсман. Це, однак, не означає, що Порошенко налаштований його змінити. Може, і хотів би, та можливості немає - ризики парламентського колапсу і дострокових виборів зависокі. Гра не варта заходу", - пише видання.

14 квітня 2016 року Верховна Рада 257 голосами підтримала кандидатуру Володимира Гройсмана на посаду прем'єр-міністра. До нового уряду увійшли 6 віце-прем'єрів та 16 міністрів. Міністра охорони здоров'я не призначили досі.

Зараз ви читаєте новину «Чи має Гройсман президентські амбіції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути