Ексклюзиви
пʼятниця, 31 жовтня 2008 10:26

Черновецький захотів поставити Кличку пам"ятник

Вчора на пленарному засіданні Київрада ухвалила рішення надати звання Почесного громадянина Києва видатному кінорежисерові, який переміг в кінофестивалі "Молодість" в конкурсі "Панорама українського кіно", - Олександру Балагуру.

Така пропозиція ініційована Леонідом Черновецьким.

Коли мер закликав депутатів підтримати його ідею, він заявив наступне: "Сьогодні такі звання присуджуються, на жаль, тільки Героям України або Радянського Союзу або вже посмертно. Але у нас сьогодні багато таких героїв. Не всі вони є почесними громадянами Києва. А чекати їх смерті нецікаво і недобре хорошій людині".

На це лідер фракції ГАК в Київраді Олександр Пабат запропонував скласти список всіх людей, яких треба було б відзначити такими званнями. "Навіть у цьому залі знаходиться чемпіон світу в суперважкій вазі пан Кличко, якого теж можна було б чимось привітати", - сказав депутат.

Черновецький тут же підхопив ідею Пабата: "Можемо зараз, до речі, поставити з голосу, якщо Віталій Володимирович не проти. Але він мовчить, значить, це знак згоди", - сказав мер.

Проте в той час, коли секретар Київради Олесь Довгий вже мав намір поставити на голосування включення цього питання до порядку денного, його перебив депутат від Блоку Черновецького, голова профільної комісії Київради з питань місцевого самоврядування Олег Качкан і повідомив, що Віталій Кличко є Почесним громадянином Києва з 2004 року.

Черновецький не розгубився і тут же запропонував встановити Кличку пам"ятник. Але, у свою чергу, відомий чемпіон з боксу, лідер однойменної фракції в Київраді Віталій Кличко подякував мерові за таку ідею і відмовився. "Хочу відзначити, що ніяких нагород не потрібно. Найбільшою нагородою є те, що наша фракція бере активну участь в житті Києва", - сказав Кличко.

Не дивлячись на це, Черновецький дав доручення вивчити це питання профільній комісії міськради і обговорити його ще раз з Кличком, щоб вирішити, чи доцільна така пропозиція, пише Главред.
Зараз ви читаєте новину «Черновецький захотів поставити Кличку пам"ятник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути