Ексклюзиви
вівторок, 27 січня 2009 18:33

Черновецький вже перейшов межу моральності - Турчинов

Черновецький вже перейшов межу моральності - Турчинов

Перший віце-прем`єр-міністр України Олександр Турчинов вважає аморальним рішення влади Києва про введення збору за вхід на кладовища.

Про це О.Турчинов заявив сьогодні на прес-конференції в Кабінеті міністрів.

"Безумовно, не існує такого податку за право бути похованим або відвідувати могили близьких. Не можна переходити межу моральності, говорити красиві слова про те, як поважає і любить пенсіонерів, і в той же час стареньку бабусю змушувати платити за те, щоб потрапити на могилу близьких", - сказав О.Турчинов.

Перший віце-прем`єр нагадав, що на даний час існує закон про місцеві податки і збори, нова редакція якого вже підготовлена і знаходиться у парламенті. О.Турчинов підкреслив, що і в новій редакції такий місцевий збір, як плата за вхід на кладовище, не передбачений.

"Не можна з цим (введенням плати за вхід на кладовище згодитися, хоча я можу прогнозувати, що вони оформлять це не як місцевий збір, а як плату комунальному підприємству, і намагатимуться якось юридично його легалізувати", - припустив він.

При цьому О.Турчинов підкреслив, що органи державної реєстрації не повинні реєструвати такі рішення. "Кабінет міністрів не може регламентувати роботу комунальних підприємств, підпорядкованих КМДА, ми можемо тільки звертати увагу силових структур, зокрема Генеральної прокуратури, на незаконність дій місцевої влади. І рішення, які суперечать Конституції, не повинні реєструватися Міністерством юстиції", - упевнений перший віце-прем`єр, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Черновецький вже перейшов межу моральності - Турчинов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути