пʼятниця, 29 серпня 2008 10:56

Черновецький відмовився виконувати рішення Тимошенко

Київ не підкорятиметься рішенню Кабінету Міністрів про зміну норм пайової участі забудовників. Про це заявив мер Києва Леонід Черновецький журналістам.

"Ми, звичайно, цьому рішенню не підкорятимемося, тому що воно незаконне, не витікає з Конституції, Закону про столицю, оскільки Київ має спеціальний статус", - підкреслив він.

Натомість Київрада, у зв"язку з рішенням уряду скасувати пайову участь забудовників, учора, 28 серпня, на своєму засіданні ухвалила рішення "Про внесення змін до рішення Київради від 17.07.08 р. "Про внесення змін до рішення Київради від 17.01.08 р. N3/4474 "Про бюджет міста Києва на 2008 рік". У прийнятому міською радою документі говориться, що він прийнятий "із метою не допустити зриву введення в експлуатацію запланованих у 2008 році шкіл, дитячих садків, поліклінік, соціального житла та інших соціально важливих для територіальної громади об"єктів, з метою відновлення соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури Києва й захисту соціально незахищених верств населення".

Зокрема, Київрада у своєму рішенні посилається на п.5 ст.22 Закону "Про столицю України – місто-герой Київ", згідно з яким Київська міська рада та Київська міськдержадміністрація мають право, кожна в рамках своєї компетенції, "залучати кошти інвесторів (забудовників) в порядку пайової участі у створенні соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури міста за нормативами, затвердженими Київською міською радою, з метою поліпшення фінансового забезпечення комплексної забудови міста".

Раніше, перед початком пленарного засідання Київради, секретар Київради Олесь Довгий розкритикував заяву прем"єр-міністра Юлії Тимошенко про зменшення вартості житла на 50% у зв"язку зі скасуванням пайової участі забудовників. Він підкреслив, що прем"єр-міністра ввели в оману і дезінформували "ті міністри, які лобіюють інтереси забудовників". Крім того, він нагадав, що в Києві пайова участь становить 3-7% у вартості одного квадратного метра житла.

Секретар Київради також підкреслив, що кошти від пайової участі забудовників ідуть на будівництво дитячих садків, поліклінік та іншої соціальної інфраструктури. За його словами, якщо скасувати пайову участь забудовників, то столиця втратить близько 1,5 млрд.грн. Тому Довгий пообіцяв не допустити зриву програми соціально-економічного розвитку Києва.

Довгий сподівається, що КМУ дослухається до аргументації щодо необхідності пайових внесків інвесторів і піде на діалог із цього питання.

Нагадаємо, 27 серпня Тимошенко заявила, що Кабінет Міністрів України знизив до мінімуму відрахування, які здійснюються при будівництві житла. Крім того, за її словами, сьогодні українські забудовники вимушені платити низку зборів, частка яких у собівартості будівництва житла досягає 49,5%.

Проте рішенням уряду ці збори будуть скасовані, пишуть Версії.

Зараз ви читаєте новину «Черновецький відмовився виконувати рішення Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути